PRVI POTRJEN PRIMER KORONAVIRUSA MED ZDRAVNIKI: Zbolela predsednica zdravniške zbornice

Slovenija

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenija Zdenka Čebašek-Travnik je okužena z novim koronavirusom, so zapisali na spletni strani zbornice. Okužen je tudi njen soprog, najverjetneje je izvor na ortopedski kliniki, kjer je zaposlen. Na zbornici so poudarili, da sta se oba držala priporočil proti prenosu virusa tako v službi kot v javnih prostorih.

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., spec. psihiatrije

Čebašek-Travnik je v petek izvedela, da sta oba s soprogom pozitivna na testu za okužbo z novim koronavirusom. Na testiranje sta bila napotena dan prej, ko je soprog zaznal slabo počutje. Predsednica je ta dan zapustila zbornico malo po 12. uri in je v petek delala od doma, saj je ostala v samoizolaciji že ob čakanju na rezultat.

Po potrditvi okužbe je Čebašek-Travnikova o tem obvestila vse vodje zborničnih oddelkov, ti pa naprej vse zaposlene. Posredovala je tudi vsa dostopna navodila oziroma priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), kako ravnati v primeru, če bi pri sebi opazili znake okužbe.

Podpredsednik zbornice Dean Klančič je med vikendom opravil telefonske pogovore z vsemi vodji oddelkov in služb. Doslej nihče od zaposlenih ni imel znakov okužbe. Ker ima večina zaposlenih možnost za delo od doma, se bo temu prilagodilo dejavnost zbornice, navajajo na zbornici.

Ob tem dodajajo, da vsi zaposleni na zbornici in vodstvo ves čas upoštevajo vsa navodila NIJZ za zaščito pred okužbo, to je nošenje mask, razkuževanje rok in zagotavljanje potrebne distance. Prav tako na zbornici dosledno izvajajo vse ukrepe, ki veljajo za obiskovalce, to je obvezno nošenje mask ves čas zadrževanja na zbornici, medosebna razdalja in razkuževanje. Razkužila so na voljo ob vhodih, ob vstopih v dvigala, pred vsako učilnico in dvorano ter v skupnih prostorih.

Na zbornici so tudi dodali, da je bila Čebašek-Travnikova v četrtek zjutraj na sestanku na ministrstvu za zdravje, kjer so ji izmerili temperaturo. Ta je bila normalna, tako kot njeno počutje. Rezultat testa je sporočila osebam, s katerimi je bila v stiku prejšnji teden.

Svoje delo bo opravljala od doma, sestankov se bo udeleževala preko spletnih povezav, v prostorih zbornice pa jo bo nadomeščal podpredsednik Dean Klančič, še navajajo na zbornici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija