PRVI NADZORNIK TZ PORTOROŽ O TRANSPARENTNOSTI RAZPISA ZA NOVEGA DIREKTORJA: "Novel ima podporo, da kandidira, nima pa garancije, da bo zmagal"

Piran

Poročali smo že, da je Turistično združenje Portorož (TZP) sredi januarja objavilo razpis za novega direktorja, saj se trenutnemu vodji Igorju Novelu maja mandat izteče. Tudi on se je ponovno prijavil na razpis. Ob tem je precej prahu dvignila njegova izjava v intervjuju za enega od obalnih portalov, da ima podporo nadzornega sveta TZP. Na Facebooku se je oglasil piranski občinski svetnik Marko Juriševič, ki je navedbe označil kot zlorabo komunikacijskih kanalov, ki postavlja v neenak položaj druge kandidate. Za pojasnila smo se obrnili na prvega nadzornika TZP Franca Kraševca in Občino Piran.

Novel je v omenjenem intervjuju dejal, da ga podpirajo "številni turistični deležniki, člani nadzornega sveta TZP, ki so moje delo v zadnjih treh letih ocenili z ocenami prav dobro in odlično, nenazadnje pa tudi moji zaposleni".

Juriševič se je ob teh navedbah odkrito vprašal, ali gre zaupati, da razpis za novega direktorja poteka transparentno. Nadzorniki TZP so, tako občinski svetnik, dolžni zaščititi integriteto razpisa in zagotoviti pošten izbirni postopek do vseh kandidatov. Če se izkaže, da so bile obljube dane vnaprej, v času sredi odprtega razpisa, je potrebno razpis razveljaviti.

Občina Piran: Novelova izjava in mesto objave nista bila primerna

Na piranski občini so ocenili, da Novelova izjava in mesto objave nista bila primerna. Ob tem dodajajo, da postopek izbire novega direktorja ni v domeni župana ali občine, ampak postopek vodi nadzorni svet TZP. "Verjamemo, da omenjena izjava ne bo vplivala na potek in transparentnost postopka," še pravijo na Občini Piran.

Kaj pravi prvi nadzornik TZP?

"Novel ima podporo nadzornega sveta, da kandidira za novega direktorja, nima pa podpore in garancije, da bo zmagal," pravi prvi nadzornik TZP Franc Kraševec. Kot dodaja, so prejeli presenetljivo veliko število prijav, kar jih zelo veseli: "Ker to pomeni, da bomo imeli dobro možnost izbire."

Franc Kraševec

Na vprašanje, ali meni, da so Novelove navedbe vplivale na transparentnost razpisa, Kraševec odgovarja:

"Počakajmo do konca izbora. Odločeni smo, da izberemo najboljšega kandidata. Niti Občina Piran niti nadzorniki nimamo nobenega svojega kandidata, odločili smo se, da gremo v odprti razpis."

Natančnega števila, koliko prijav so prejeli, Kraševec še nima, ker bo komisija za izbor novega direktorja TZP šele jutri prevzela vse prispele kuverte.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  06 .02. 2021 ob  08: 32
Radojkovica za direktorja.......
Menebriga |  03 .02. 2021 ob  14: 08
Gospod predsednik NS TZP, ali si upate dati roko v ogenj, da pri glasovanju ne boste dali prednosti svojemu prijatelju Novelu in da bo res izbran najboljši od prijavljenih? Premislite, preden si odgovorite, nagrade za delo v NS so mamljive. Spustite h koritu še druge, ki niso kontinuiteta in bi res želeli v občini in kraju narediti preboj in napredek.