PRVA POTNIŠKA LADJA BO V KOPER PRIPLULA 27. MARCA: Napovedujejo eno najuspešnejših sezon

Koper

Novo sezono prihodov potniških ladij v Koper bo letos odprla prestižna potniška ladja Viking Star, ki se bo ob potniški terminal privezala 27. marca. 228 metrov dolga ladja, ki bo na svojem krovu prepeljala 850 petičnih potnikov, bo letos k nam priplula še devetkrat, nazadnje 23. oktobra, so sporočili z Mestne občine Koper (MOK).

Sicer pa bo letošnja sezona ena uspešnejših; prihodov potniških ladij bo sicer nekoliko manj kot lani, ko smo jih v Kopru lahko občudovali kar 77, bo pa zato število potnikov preseglo prag 100 tisoč obiskovalcev. Letošnja sezona, v okviru katere bo v Koper priplulo 69 ladij in 101.252 potnikov bo tako primerljiva z lansko, v kateri je Koper obiskalo 101.500 potnikov, primerja pa se lahko tudi z rekordno sezono v letu 2011, ko smo zabeležili nekaj manj kot 110 tisoč potnikov.

Med 69 ladjami bo 9 takih, ki bodo k nam priplule prvič (t.i. maiden call), in sicer MSC Lirica, MSC Opera, Marella Discovery, Azamara Pursuit, Mein Schiff 6, Silver Shadow, Celebrity Infinity, Koningsdam ter Princess Iris, ki se bo ob potniški terminal privezala zadnja, 29. oktobra. Z vsako od njih bo v Koper priplulo med 1.500 in 2.000 potnikov, izjema sta prestižni ladji Azamara Pursuit in Silver Shadow, ki na svojem krovu prepeljeta okrog 800 gostov. Prvi dve novinki v Koper prihajata že aprila, tri bomo gostili v maju, nato pa junija, julija, septembra in oktobra po eno.

Kot je ob tej priložnosti povedala svetovalka župana Jana Tolja, zadolžena za projekt potniškega terminala, se gosti s potniških ladij zadnja leta vse bolj usmerjajo v avtentične lokalne produkte in doživetja, čeprav je njihov delež v primerjavi s tistimi, ki se na destinaciji odločajo za klasične izlete (Ljubljana, Postojnska jama, Bled) še vedno manjši.

"Opažamo, da je zanimanja za lokalna in avtentična doživetja iz leta v leto več. Letos tako poleg stalnih produktov – Lov na tartufe, Okusi zaledja, Hop – on, Hop – off ogledi Obalnih mest z avtobusom, panoramskih ogledov vožnje po Obali in posameznih odkrivanj zalednih krajev koprske občine, gostom ponujamo nekaj čisto novega, in sicer 'Wine fountain tour', v okviru katerega bodo obiskali vinsko fontano v Marezigah in se prepustili aromatičnim okusom domačih žlahtnih kapljic ter se sprehodili po bližnjih vinogradih". 

Poleg tega bo staro mestno jedro tudi letos gostilo tri posebna doživetja za goste prestižnih ladij Azamara Club Cruises, ladjarja Royal Caribbean Cruise Line, ki jih poznamo pod imenom Azamazing. Dogodke, ki jih bo v maju, juliju in septembru organizirala agencija Atlas Express, bo podprla tudi koprska občina. Letošnja nadvse pestra sezona prihodov potniških ladij se zaključuje nekoliko kasneje kot lanska, s prihodom ladje Amadea, 3. decembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  06 .03. 2019 ob  15: 40
PRIVIČ - kje ste vsi pljuvalci, ki ste prej vztrajno popljuvali take novice v stilu...od tega itak nimamo nič,...jQuery112306154493952360814_1551883163686? ha.ha.ha....sedaj ko je vaš na oblasti, so naenkrat križarke dobrodošle
DRUGIČ - zasluge grejo še vedno prejšnjemu županu, kajti ti dogovori so bili sklenjeni že zdavnaj, in sedanji županček nima pri tem prav nobene zasluge.
frikofrkic |  06 .03. 2019 ob  12: 07
wow, ni ti jasno kdo je zmagal na volitvah, kdo je dobil večino, kdo je kjub mahinacijam izgubil. Nadaljevanje debate ni potrebno.
 |  06 .03. 2019 ob  06: 17
-1
O tej večini raje ne bi,ker točno vemo kako so šle volitve.Nov župan ni imel večine .Toliko kandidatov še ni bilo v svetu in ne v Sloveniji.Mišič je lepo na glas povedal,da bo delal na temu,da bodo vsi ki so zanj,g.Olgo,...volili za g.Bržana.In je stvar tudi izpeljal.
Tj. niso volili zanj.In tisti ki so jim je sedaj žal.
Ne jočem in svet se bo še naprej vrtel brez vseh nas.
O tem ni dvoma.Če red pomeni pospravljanje novoletnih okraskov februarja in zmeda na povorki,pa tudi prav,..Da ne govorimo o panojih na katerih nimaš več kaj videti in o fontani pri Tušu,ki ne dela že od decembra,...Nenavaden način reda.Pa naj bo,...

Katera občina se je v teh letih bolj razvila kot naša,katera je imela tiliko zgrajenega in obnovljenega.Katera je imela na račun narejenega toliko novih obiskovalcev in v kateri je bilo toliko dobrega narejeno za brezdomce,.......
Brez obljub,ki so misija nemogogoče,...
žal,ne vem.
Ne držim za nekoga in pljuvam po drugem.
Ne zdi se mi pa pravično,da se nekoga ki je vložil toliko truda daje v nič.
Ni pošteno.Tako kot ni pošteno,da so spremembe in izboljšanja očitna in vi napišete,da se takega župana sramujete.
Želim vam lep in pozitiven dan.
frikofrkic |  05 .03. 2019 ob  22: 33
@KOPER, eni mogoče ponosni, druge nas je bilo sram, da smo ga imeli ali pa smo se njegovih muh naveličali. In kaj je večina odločila na volitvah je tudi jasno. Zdaj pa joči če ti paše, kot jaz vidim, se dela počasi red na vseh koncih. In že po nekaj mesecih se vidi, da se svet premika tudi brez njega. In če ti misliš da je bil prej red, si vsaj poglej kako mesto po Sloveniji, tudi brez šerifov se občine razvijajo. Boljše kot se naša.
KOPER |  05 .03. 2019 ob  21: 13
Moje mnenje je,da smo imeli za župana nekoga,na katerega smo lahko bili ponosni.Nikakor ne nekoga,ki laže.Lahko grdo govorite o njem in ga obtožujete za vse možno.S tem se nekateri dobesedno hranijo.
Nikoli pa ne boste mogli izbrisati pečat,ki ga je pustil mestu.Stvari,ki jih je naredil v svojih mandatih bodo ostale.
Pa če vam je to všeč ali ne.
frikofrkic |  05 .03. 2019 ob  18: 16
@KOPER torej potrjuješ, da je Popovič lagal?
KOPER |  05 .03. 2019 ob  15: 50
OMG
Jaz srčno upam,da ta calafuria nima ničesar z novim županom ali komerkoli,ki ima veze z MOK.
Ker tako neotesanega in grdo govorečega bitja še ne.
Upam,da nismo v tej fazi,...
Obala1 |  05 .03. 2019 ob  14: 37
@calafuria...pejdi rajse na njivo če nimaš kaj bolj pametnega za povedat...Brzanovi ritolizniki naj bodo zdaj tiho ker se točno ve kaj in koliko prinašajo barke in kdo jih je tukaj pripeljal....a Misiceve obljube? Ta pravega si povzel ....ma va a cag.r
koper jan |  05 .03. 2019 ob  14: 37
Popo is gone!!!!
calafuria |  05 .03. 2019 ob  13: 02
-2
Dej Aleš teraj te barke u tri p.... m...…., ker itak od teh bark ni vse skupaj nič kot strel v prazno. Mišič je v predvolilnem boju volilcem obljubil, da se bo zavzel in poteral potniški terminal. Skratka, Aleš drmaj in ne se pustit tej golazni.
Opazovalec |  05 .03. 2019 ob  07: 53
Alora so šli tudi ta novi v Miami in na Kitajsko trošit naše šolde ?
KOPER |  05 .03. 2019 ob  06: 38
Mislim,da ta trditev ne bo držala,ker je plan narejen za par let naprej.Če nimam napačnih informacij še za dve.Vsekakor je on poskrbel za to,da prihajajo.In novo vodstvo ki je do nedavnega bilo na čakanju nima teh zaslug.
1