PRVA LETOŠNJA DERATIZACIJA V KOPRU IN ANKARANU: Odstranite odpadke hrane in smeti z dvorišč

Koper

Marjetica Koper bo v sredo, 23. marca, začela izvajati prvi letošnji krog deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Deratizacijo, ki jo bodo izvajali v sodelovanju s podjetjem Radit, bodo opravili na podlagi prijav občank in občanov ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe.

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občanke in občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke.

Ob tem občanke in občane še pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacije določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Na podlagi lanskoletnih izkušenj pozivajo, da se občanke in občani pridružijo akciji in deratizacijo na lastne stroške izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Deratizacija bo potekala prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja so dosegljivi na elektronskem naslovu kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonski številki 05 66 33 801 oziroma na elektronskem naslovu izvajalca radit@siol.net ali na telefonski številki 068 138 831.