PROMETNA NAPOVED: Kje pričakujejo največje zastoje?

Slovenija

Tako v Sloveniji kot večjem delu Evrope so se pričele počitnice, zaradi česar se jutranje in popoldanske konice med tednom prevešajo v dopustniške konice ob petkih popoldan proti turističnim krajem, medtem ko bodo v drugi smeri največje obremenitve ob sobotah dopoldan ter nedeljah, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra.

V tem tednu se večje zgostitve prometa pričakujejo med Šentiljem in Gruškovjem, na odseku med Ptujem in mejnim prehodom Gruškovje, in sicer v soboto, 29. junija od 4. ure dalje, na območju ljubljanske obvoznice od Šentvida, Kosez in naprej do razcepa Kozarje pa že od četrtka dalje, celoten petek, največ pa v soboto od 8. ure dalje. Zgoščen promet je pričakovan tudi med Koprom in mejnima prehodoma Dragonja ter Sečovlje v obeh smereh. Med najbolj obremenjenimi bodo mejni prehodi v Istri (Sečovlje, Dragonja in Sočerga) ter mejna prehoda Jelšane in Starod.

Na potek prometa bodo vplivala tudi dela na območjih cestninskih postaj Lukovica, Prepolje, Kozina, Videž in Vransko. V času turistične sezone, od sobote, 29. junija do nedelje, 8. septembra, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol ob sobotah od 8. do 13. ure, na primorskih cestah od 6. do 16. ure, ter ob nedeljah od 8. do 21. ure, na primorskih cestah od 8. do 22. ure.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija