PROJEKT 'POSTANI JUNAK/JUNAKINJA' V VRTCU KOPER: Čistilna akcija ob dnevu Zemlje, kmalu še razstava v luči varovanja okolja

Koper

V Vrtcu Koper se zavedajo, da so odrasli tisti, ki na otroke prenašajo vrednote, med katerimi je tudi varovanje narave. S projektom Postani pravi junak/junakinja, ki ga je osnovala svetovalna delavka Doroteja Perše, želijo otrokom predstaviti, da lahko vsi pomagamo pri skrbi za čisto okolje in s tem prispevamo k boljši kvaliteti življenja in sobivanju ljudi, živali in rastlin.

Z geslom "Poberi smet in reši svet!" so tudi letos v Vrtcu Koper, v sodelovanju z Marjetico Koper, 22. aprila, ob dnevu Zemlje, organizirali čistilno akcijo ter številne druge aktivnosti, da bi otroke ozaveščali o pomenu ohranjanja in varovanja narave.

"Pri naših najmlajših želimo razvijati odgovoren odnos do okolja v katerem živimo, s krepitvijo medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja. V vrtcu se z otroki pogovarjamo o ekološki problematiki, spoznavamo, čemu služijo barvni zabojniki v okolici vrtca, izvirno in domiselno uporabljamo odpadno embalažo ter v naravi iščemo, kaj tja ne spada," so zapisali.

Marjetica Koper je otrokom omogočila, da so se seznanili s tovornjakom za odvoz odpadkov, prikazali so kako poteka praznjenje odpadkov iz ekoloških otokov in pranje zabojnikov. Za varno izvedbo čistilne akcije so zagotovili vrečke za smeti in rokavice ter vsem otrokom natisnili diplomo za sodelovanje v projektu.

V tem šolskem letu je bil projekt sprejet kot uradni projekt Unescove mreže šol in vrtcev in že v prvem letu je bil velik odziv. Poleg Vrtca Koper je sodelovalo še 18 šol in vrtcev.

S fotografijami in izdelki otrok Vrtca Koper bo nastala razstava, ki bo na ogled v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja, v avli Oddelka za mlade bralce, od 3. maja do 19. maja.

BONUS VIDEO: Smo Slovenci v očeh tujcev dobri gostitelji? 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija