PRODAJA MARINE PORTOROŽ JE PROPADLA: Celotno območje ostaja pod okriljem skupine DZS

Piran

Načrtovana prodaja večjega dela Marine Portorož Adventuri holdingu in družbi Glen je po več letih propadla, danes poroča Delo, ki se pri tem sklicuje na predstavnika Adventure Aleša Škerlaka. Celotno območje marine tako ostaja pod okriljem skupine DZS.

Pogodba za nakup dela Marine Portorož, ki sta jo Adventura holding in družba Glen podpisala s Termami Čatež oziroma skupino DZS, je oktobra lani zapadla, neuspešna so bila tudi nadaljnja pogajanja. Niso se namreč mogli sporazumeti o ceni, je propadli posel opisal Škerlak, solastnik Adventure Investments, v katero se je preimenovala Adventura holding, navaja časnik.

Delničarji Term Čatež so na skupščini konec avgusta lani dali soglasje k prodaji družbe Marina Portorož družbi MMNT. Slednjo sta za prevzem marine ustanovila Adventura holding poslovneža Darka Klariča in družba Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča. Pri tem naj bi po navedbah Financ plačala 21,6 milijona evrov.

Marina Portorož naj bi imela v skupini Adventura holding nosilno vlogo v panogi upravljanja marin. Adventura ima v lasti že večinski delež družbe Nautički centar Liburnia, ki upravlja z marino na otoku Krk s 350 privezi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  28 .05. 2020 ob  06: 48
Marino Portorož in zemljišča naj se vrnejo občini Piran.
Lp