PROBLEMI SE KAR KOPIČIJO: Bo Đoković ostal brez sponzorja, ki mu letno prinese 10 milijonov?

Svet

Težavam najboljšega teniškega igralca na svetu, Novaka Đokovića, kar ni videti konca. Potem ko so mu avstralske oblasti dokončno preklicale vizum in ga izgnale iz države, s tem pa preprečile njegove možnosti za nov naslov na odprtem prvenstvu Avstralije, je vse bolj verjetno, da brez potrdila o cepljenju proti covidu-19 ne bo smel nastopiti niti na francoskem Roland Garrosu. Grozi pa mu še, da bo ostal brez 10 milijonov dolarjev na leto, ki mu jih prinese pogodba z znano modno znamko Lacoste.

Po Forbsovi lestvici Đoković dobi od sponzorjev 30 milijonov dolarjev na leto, pri čemer so štirje največji Peugeot, Hublot, Asics in Lacoste. Slednje, francosko podjetje, je danes sporočilo, da bo po dogodkih v Avstraliji z Đokovićem opravilo razgovor. "Avstralske oblasti so Novaku Đokoviću odvzele vizum in posledično ne more nastopiti na OP Avstralije. Đokovića bomo kontaktirali čim prej, da pregledamo vse dogodke, ki so sledili njegovemu bivanju v Avstraliji," so pri Lacoste zapisali v izjavi za javnost.

Đoković in Lacoste sicer sodelujeta že dolgo, lani pa sta pogodbo podaljšala do leta 2025. Po poročanju svetovnih medijev Đoković s francoskim podjetjem zasluži 10 milijonov dolarjev na leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija