PRIZOR, DA TI ZALEDENI KRI: Po kampu, polnem otrok, se je sprehajal divji prašič (FOTO, VIDEO)

Svet

V hrvaški Istri se v začetku poletne sezone znova soočajo z invazijo divjih svinj. Te so se v zadnjih sedmih letih zelo namnožile. V posameznih tropih so našteli tudi po nekaj deset živali. Ker so povsem izgubile strah pred ljudmi, jih videvajo vsepovsod, tudi sredi belega dne, v naseljih in mestih.

Minuli vikend so se s konkretnim predstavnikom te vrste srečali dopustniki v enem izmed kampov v Premanturi. Kot je razvidno iz videoposnetka, ki je zaokrožil na Twitterju, se merjasec mirno prehranjuje v neposredni bližini počitniške prikolice in ljudi, ki se glasno pogovarjajo.

Na objavo se je odzval še en uporabnik, ki je lansko leto na plaži posnel krdelo divjih svinj z mladiči - ki so, kadar se čutijo ogrožene, lahko še posebej nevarne, in ob posnetku zapisal: "Moja priljubljena plaža. Lani."

Ali lahko težave z divjimi svinjami kakorkoli vplivajo na turistično sezono, je preuranjeno napovedovati. Zagotovo pa si tovrstnih izkušenj ne želijo niti domačini niti turisti, ki v poletnih mesecih v največjem številu obiščejo prav hrvaško Istro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  20 .06. 2023 ob  19: 38
Ne mores govorit o ekologiji ce bi pol postreljau vse divje svinje