PRITEKLA JE IZ ITALIJE: Prestop blokadne točke jo je stal skoraj 600 evrov!

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 138 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali štirikrat, obravnavali so tudi dva požara. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali državljana Afganistana za nedovoljeno prehajanje državne meje. Oseba bo po zaključenem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Fotografiji sta simbolični. 

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljanko Italije, ki je zaradi rekreacije pritekla v Slovenijo. Vstopila je preko blokadne točke, kjer prehod meje ni dovoljen, na bivšem mejnem prehodu Kaštelir. 41-letnica iz Trsta je prejela od zdravstvene inšpektorice ZIRS plačilni nalog za 400 evrov in 160 evrov zaradi neupoštevanja signalizacije. O postopku so bili obveščeni italijanski varnostni organi, katerim je bila tudi predana.

Včeraj dopoldan ob 11.54 so policisti na hitri cesti pri Bertokih ustavili osebni avto. Voznica, 27-letna Postojnčanka, je imela v vozilu še dva sopotnika. Pri njej opravljen hitri test za mamila je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonila. Zasegli so ji vozilo, sledi obdolžilni predlog. Vsem trem pa je zdravstvena inšpektorica na kraju izdala plačilni nalog zaradi kršitev odredbe o omejitvi gibanja.

Kraje

Občan je v Škocjanskem zatoku našel zapuščen skuter. Policisti so ugotovili, da gre za ukraden motor Piaggio, (prijava 10. oktober 2019), na kraju sta bili tudi ogrodje kolesa Rog Pony in kolesa Merida. Policisti zbirajo dodatne informacije.

V Portorožu je nekdo prišel v hišo in iz denarnice, ki je bila pri vhodnih vratih, vzel 50 evrov gotovine.

Včeraj zvečer je na bencinskem servisu v Kopru 45-letni domačin ukradel akumulator. Zadržali so ga do prihoda policije na kraj, sledi mu kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  14 .04. 2020 ob  18: 34
Lucija pekarna pri bazenu Metropol.
Eno od zbirališč pri avtomatu za kavico. Proti vsem pravilom zbiranja.
Avomat zelo umazan.
Guardia-radiči kje ste?
porkamalora |  14 .04. 2020 ob  18: 15
Italijanska športnica v gozdu ne bo nikogar pojedla. V nekatere ambulante v Bolnici Izola-gojišče korona virusa bi raje pokukala Zdravstvena inšpektorica ZIRS, bo marsikaj videla, kar ne bi smela, bi pa morala ;)