PRIŠLA NA PREGLED K ZDRAVNIKU, POTEM PA ŠOK! Povedali so ji, da je mrtva, a to še ni vse (FOTO)

Trendi

Susan Johnson je prišla na pregled k zdravniku in bila obveščena, da je že pokojna. Osebje bolnišnice Bridlington je Susan povedalo, da po njihovih evidencah že štiri mesece ni več živa. Slednje je pomenilo, da je bila 62-letnici začasno ustavljena invalidnina za nego njenega invalidnega moža Boba.

Susan Johnson

V britanski Nacionalni zdravstveni službi (angl. National Health Service, kratica NHS) so dejali, da so seznanjeni s primerom, povezanim z napačno prijavo smrti.

Mati dveh otrok je dejala: "Njihove prve besede so bile: 'ooh, vi ste mrtvi'. Rekla sem, 'kaj?'. Bila sem v šoku. Nato so nekaj vnesli v računalnik, da sem lahko opravila pregled, nato pa so samo rekli 'adijo' in to je to." Gospa Johnson je povedala, da jo je izkušnja pretresla. Njen mož Bob je bil jezen, ko je slišal, kaj se je zgodilo, in jo odpeljal na kavo, da bi ji pomiril živce, poroča BBC.

Susan in Bob

Upokojena hišna pomočnica je stopila v stik s svojim zdravnikom in bilo ji je rečeno, da je napaka odpravljena. Ko pa je kontaktirala Oddelek za delo in pokojnine (angl. Department for Work and Pensions, kratica DWP), ji je zmedena operaterka rekla: "Na računalniku piše, da ste mrtvi". "Rekla sem, 'nisem, še vedno se pogovarjam z vami'. Potem sem obnemela," je povedala Susan.

Čeprav so njeni prejemki zdaj ponovno vzpostavljeni, gospa Johnson ne ve, kako je prišlo do napake in kdo je odgovoren. Rekla je: "Bilo je zelo težko, ni bilo nikogar, s komer bi se lahko pogovorila."

Še vedno ni znano, kdo je bil odgovoren za posredovanje navodil za odstranitev gospe Johnson iz zdravniških zapisov in kdo je obvestil DWP. Gospa Johnson, ki se zdaj osredotoča na svoje hobije vrtnarjenja in pletenja, želi nadaljevati s svojim življenjem, toda obenem zadevi priti do dna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija