PRIPRLI PREPRODAJALCA HEROINA IN KOKAINA: Pod sabo sta imela pravo kriminalno združbo

Kronika

Kranjski kriminalisti so po daljši preiskavi sumov prometa s prepovedanimi drogami odvzeli prostost osumljencema, ki sta delovala kot organizirana kriminalna združba z mrežo preprodajalcev. Na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije sta preprodajala kokain in heroin, tudi v količinah do sedem kilogramov. Preiskovalni sodnik jima je odredil pripor.

Preiskavo sumov kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki so jo dlje časa vodili proti dvema slovenskima državljanoma, so gorenjski kriminalisti zaključili s hišnimi preiskavami prejšnji teden. V preiskavi so kriminalisti zasegli skoraj pet kilogramov heroina in okoli 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole Beretta, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot so ugotovili v preiskavi, sta osumljena na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj 11 primerih preprodajala ali ponujala naprodaj kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do sedem kilogramov. V eni od preprodaj sta prodala štiri kilograme heroina, ki je bil vreden okoli 36.000 evrov.

Kriminalisti so v sredo obema odvzeli prostost in ju pridržali, v četrtek so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Osumljenca sta delovala kot organizira kriminalna združba, ki sta imela pod seboj mrežo preprodajalcev in kurirja, ki je zanju zaključeval predajo droge, so pojasnili na kranjski policijski upravi.

Kot so še navedli policisti, so oba osumljenca v preteklosti že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja. Denar od prepovedanih drog pa sta namenjala za vrednejša vozila, nepremičnine in druge luksuzne dobrine ali storitve. Za omenjeno kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do 15 let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija