PRIPRAVITE SE NA POLETNO VROČINO: Tako očistite klimo v nekaj preprostih korakih

Trendi

Sodeč po meteoroloških napovedih bo letošnje poletje izrazito vroče. Se tolažite, da ga boste preživeli pod klimo? Pa ste preverili, če ta pravilno deluje? Nikar takoj ne kličite serviserjev – v le nekaj preprostih korakih lahko namreč klimatsko napravo očistite kar sami.

Klimatsko napravo najprej izklopite iz elektrike. Nato dvignite ali odstranite sprednji pokrov naprave  običajno je treba pokrov le potegniti proti sebi, če je privit z vijakom, pa ga odvijte z izvijačem. Ničesar ne počnite na silo!

Pod pokrovom, ki ste ga umaknili, se nahaja filter, ki ga preprosto vzemite ven iz naprave. Očistite ga lahko s sesalcem, če pa je zelo umazan, bo najbolje, da ga operete pod vodo. Po potrebi vzemite milo ali detergent za pranje perila in ga rahlo skrtačite s krtačko.

Preden ga vrnete v klimatsko napravo, se prepričajte, da je filter popolnoma suh. Vaša klimatska naprava je pripravljena! 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  31 .05. 2020 ob  16: 53
Najbolj uporaben nasvet: NE KLIČITE SERVISERJEV - ker se jim s popravilom in čiščenjem vaše klime ne da ukvarjati in se na klice ne javljajo (večina, redkim posameznikom se opravičujem). Pridejo samo montirati novo....