PRIPRAVITE SE, JUTRA BODO SPET IZREDNO HLADNA: V Istri in na Krasu bi lahko tudi snežilo!

Koper

Danes bo sončno, ponekod na Primorskem zmerno oblačno. Popoldne bo oblačnost od zahoda povsod naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V prihajajočih dneh bo vedno več padavin, ki bodo v nekaterih delih Istre in Krasa lahko prešle tudi v sneg, nam je pojasnil Valter Grizančič. Opozoril je tudi, da bodo jutra izredno hladna.

V ponedeljek bo sprva sončno, popoldan pa se bo od zahoda pooblačilo, nam je pojasnil Valter Grizančič. "Ponekod na Primorskem in na Gorenjskem bodo zvečer že prve padavine, v noči na torek oziroma proti torkovem jutru pa se bodo padavine okrepile in razširile nad vso državo," je pojasnil.

Tako se bo tudi občutno ohladilo, do nižin pa se bo v torek dopoldne spustila tudi meja sneženja. "Dež lahko preide v sneg tudi v nekaterih predelih Istre in Krasa," je pojasnil Grizančič.

V sredo in četrtek bo sicer delno jasno, možne pa so popoldanske plohe v notranjosti Slovenije. Čaka pa nas zelo mrzlo jutro za ta čas. V sredo in četrtek bodo jutranje temperature od -10 do -3 stopinje Celzija v notranjosti Slovenije, ob morju -2 do +1 stopinja Celzija, v zaledju obale pa od -5 do -2 stopinj Celzija.

Čez dan se bo "segrelo" do okoli 5, ob morju pa okoli 8 stopinj Celzija. Obstaja tudi velika nevarnost pozebe, je še pojasnil Grizančič.

Obeta se pravo zimsko vreme

Marsikje bodo razmere povsem zimske. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo v torek zjutraj in dopoldne veter prenašal sneg in gradil zamete. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli 5 centimetrov, opozarja Agencija RS za okolje (Arso).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija