PRINC WILLIAM SE JE URIL PRI OBVEŠČEVALCIH: "To je bila ponižna izkušnja"

Svet

Britanski princ William se je zadnje tri tedne uril pri treh britanskih varnostnih in obveščevalnih agencijah. Z opazovanjem in sodelovanjem z obveščevalci si je princ želel ustvariti predstavo o njihovem delu, so v soboto zvečer sporočili iz Kensingtonske palače.

To je bila ponižna izkušnja, je William dejal za britanski BBC. Agencije MI5, MI6 in GCHQ so "polne ljudi z vsakdanjimi ozadji, ki opravljajo neverjetno delo, da nas varujejo", je dodal. Spomnil je, da je njihovo delo tajne narave in da o njem ali stresu, s katerim se soočajo, ne smejo govoriti niti svojim bližnjim. "Vsi smo jim dolžni globoko hvaležnost za težko in nevarno delo, ki ga opravljajo," je sporočil princ.

Princ je želel v okviru gostovanja pri agencijah izvedeti več o izzivih, s katerimi se soočata britanska varnost in gospodarstvo. Med drugim je opazoval tudi protiteroristične enote pri analiziranju informacij in izvajanju preiskav. Vodja protiteroristične enote pri GCHQ je v izjavi sporočil, da je William trdno delal in se dobro vpel v ekipo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija