PRINC CHARLES NA OBISKU V BERLINU: "Vedno bomo prijatelji, partnerji in zavezniki"

Svet

Britanski princ Charles je včeraj v Berlinu v nagovoru v nemškem parlamentu zagotovil, da bodo odnosi med državama ostali tesni, brexit je namreč po njegovih besedah le novo poglavje. Prepričan je, da bosta Nemčija in Velika Britanija ostali zaveznici in prijateljici.

"Vedno bomo prijatelji, partnerji in zavezniki," je povedal britanski prestolonaslednik. Berlin je obiskal skupaj s soprogo Camillo ob nacionalnem dnevu spomina na vse žrtve vojn in nasilja.

Charles, ki je nagovoril zbrane v angleščini in nemščini, je ob tem brexit označil le za novo poglavje med državama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Velika Britanija, ki je januarja zapustila Evropsko unijo, nadaljuje pogajanja z Brusljem glede nadaljnjih odnosov po 31. decembru, ko se izteče prehodno obdobje. V belgijski prestolnici se je začel nov krog pogajanj, ki bo verjetno ključnega pomena, saj se čas izteka.

To je bil prvi obisk Charlesa in Camille v tujini od začetka pandemije. V nemški prestolnici ju je sprejel predsednik države Frank-Walter Steinmeier. Britanski princ je včeraj ob drugih predstavnikih Nemčije položil tudi venec k spomeniku žrtvam vojne in represije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija