PRIMOŽ ROGLIČ OSVOJIL ZLATO MEDALJO! Na kronometru naravnost "razturil"

Svet

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v vožnji na čas na olimpijskih igrah v okolici dirkališča Fuji osvojil zlato medaljo. V cilju je za več kot minuto ugnal vse tekmece. Po težavah na cestni dirki je strnil vrste in se podpisal pod četrto slovensko kolajno na letošnjih OI ter drugo zlato po kanuistu Benjaminu Savšku.

To je bila 27. medalja za Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah v času samostojne države. Na teh igrah pa so pred tem do kolajn prišli kanuist Savšek, Tina Trstenjak s srebrom v judu ter še en kolesar, Tadej Pogačar z bronom na cestni dirki.

Roglič je pri prvem vmesnem času med vsemi zabeležil drugi najboljši čas, hitrejši je bil le svetovni prvak, Italijan Filippo Ganna za vsega pol sekunde. Tudi po polovici proge je Roglič nadaljeval dobro vožnjo, ki je imel najboljši vmesni čas že pri drugem merjenju. Na dirkališču pa je imel po 22,1 kilometra osem sekund naskoka pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom. Prav toliko je zaostal tudi Ganna, Avstralec Rohan Dennis je bil devet, Belgijec Van Aert pa deset sekund za 31-letnim Kisovčanom.

Roglič je v drugem od dveh krogov povsem strl tekmece najprej na najtežjem vzponu, nato pa še po razgibani trasi do cilja na dirkališču Fuji. Zmago je slavil s časom 55:04 minute.

Kisovčan je v cilju Dumoulina prehitel kar za minuto in sekundo, potem pa, kot da ne bi vedel, da je že prečkal ciljno črto, osredotočen nadaljeval vožnjo, dokler ga niso ustavili nekaj 100 m po koncu preizkušnje.

Slovenija pred letošnjimi igrami v kolesarstvu še ni imela kolajne, tokrat pa je na dveh cestnih preizkušnjah vknjižila dve, po zaslugi dvakratnega zmagovalca Vuelte tudi najžlahtnejšo.

Drugo mesto je na koncu osvojil Dumoulin, tretji pa je bil Dennis, ki je zaostal še tri sekunde več.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  28 .07. 2021 ob  22: 05
IN KJE SO ZDAJ NJOKOTI V
vseved |  28 .07. 2021 ob  10: 21
17
Poklon junaku!