PRIMORSKI KOLESAR POZITIVEN NA DOPING: Za osem let izločen iz športa!

Slovenija

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) je objavila primer kršitve protidopinških pravil primorskega kolesarja Kristjana Kumarja. Ker je to njegova druga kršitev, ga je doletela izločitev iz športa za obdobje osmih let, v to obdobje se šteje tudi čas začasne izključitve od 14. junija lani, je sporočila SLOADO.

Črtani tudi vsi njegovi izidi po 24. maju 2018. Tedaj je bil testiran izven tekmovanja v Anconi, vzorec pa je bil nato analiziran v akreditiranem laboratoriju v Rimu. Rezultat je pokazal prisotnost rekombinantnega eritropoetina (rEPO), ki je na listi prepovedanih snovi.

Leta 2014 je bil tedaj 18-letni Kristjan Kumar iz Ajdovščine že kaznovan s 24 mesečno prepovedjo nastopanja. Sankcijo za prvo kršitev protidopinških pravil je Kumarja izrekla Mednarodna kolesarska zveza UCI, ko so bili zaradi Epa pozitivni vzorci na dirki Karlsberg, kjer je leta 2014 zmagal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  01 .02. 2019 ob  11: 43
E moj dečko, krvavice tenstan krompir, zelje, pa krompir v zevnici zabeljen z ocvirki.... potem boš trgal verigo na biciklu ne pa se fiksat s kemijo.... ej športniki