PRIMORSKA 'ZLATA' NOGA SE SELI IZ DALLASA V MONTREAL: Aljaža Strune ne bo v Italijo, ostaja v severnoameriški ligi

Svet

Čeprav so se za slovenskega branilca Aljaža Struno zanimali na Apeninskem otoku pri zadnjeuvrščeni ekipi elitne italijanske lige Crotoneju, bo 30-letni kariero še naprej nadaljeval v severnoameriški ligi MLS. V menjavi igralcev je dosedanji Houston zamenjal za Montreal, poroča uradna stran lige.

Struna, ki je igral tudi za slovensko reprezentanco, je bil zadnji dve sezoni član ekipe Houston Dynamo, kjer je zbral 46 nastopov. V zadnjih dneh so v Italiji poročali, da se zanj zanima Crotone, a se Primorec seli k ekipi, ki jo vodi legendarni Francoz Thierry Henry.

Struna je doma igral za Koper in Jadran, v Italiji pa za Palermo, Varese in Carpi, leta 2019 pa je za pol milijona evrov prestopil v ZDA.

"Veseli nas, da smo dodali visokega srednjega branilca v naše obrambno jedro. Ima izkušnje tako v MLS kot na mednarodni sceni, saj je nekaj let igral v Italiji," je Strunov prestop komentiral športni direktor Montreala Olivier Renard.

Iz Montreala v Houston pa je odšel napadalec Maxi Urruti, v zadnjih dveh sezonah je na 46 tekmah zbral devet golov in osem podaj. Argentinec je v ligi MLS od leta 2013, pred tem je igral tudi za Toronto, Portland in Dallas.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija