PRIMORSKA UNIVERZA Z DODATNIMI UKREPI: Prek spleta naj se izvajajo vse študijske vsebine, ki jih je mogoče kakovostno izvesti na tak način

Koper

Univerza na Primorskem je danes sprejela dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja covid-19 pri izvajanju dejavnosti univerze. Tako je ob že obstoječih navodilih za izvajanje dela v prostorih univerze v času veljavnih ukrepov proti širjenju koronavirusa, ki zapovedujejo vzdrževanje minimalne medosebne razdalje 1,5 metra med posamezniki (manjša razdalja je dovoljena le v specializiranih predavalnicah, ko so laboratoriji, vajalnice, glasbene učilnice, simulacijske sobe, računalniške predavalnice) in obveznost vseh študentov in zaposlenih za nošenje maske v skupnih prostorih, UP sprejela tudi priporočilo, da se na daljavo (spletno) izvajajo vse študijske vsebine, ki jih je mogoče kakovostno izvesti na tak način.  

Vse aktivnosti, ki potekajo v specializiranih predavalnicah (laboratorijske vaje, klinične vaje, računalniške vaje, predmeti s področja športa in podobno), se lahko izvajajo v prostorih univerze ob upoštevanju vseh varnostnih in zaščitnih ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in Univerze na Primorskem.  Klinično in praktično usposabljanje in hospitiranje v učnih ustanovah je dovoljeno, kolikor to omogočajo učne ustanove.

Izvajanje pisnega preverjanja znanj, ki ga ni mogoče ustrezno nadomestiti z drugimi oblikami preverjanja znanja, je dovoljeno v prostorih univerze. Ostale dejavnosti univerze (priprave na pedagoški proces, raziskovanje, strokovna podpora) se vršijo kombinirano, v prostorih univerze in na daljavo.

Univerza na Primorskem je tudi sprejela določilo o omejitvi maksimalnega števila oseb, ki se lahko hkrati zadržujejo v posameznem prostoru, in sicer 52 oseb v običajnih predavalnicah, pri čemer je upoštevana minimalna medosebna razdalja, ter 22 oseb v specializiranih predavalnicah, kjer ni mogoče zagotavljati minimalne medosebne razdalje.

Univerza na Primorskem je tudi pozvala vse študente in zaposlene k dosledni skrbi za higieno rok in kašlja ter spoštovanju splošnih higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni ter k spremljanju preverjenih in uradnih informacij, predvsem NIJZ in WHO.   

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija