PRIMORSKA KRONIKA KONEC TEDNA: Močno vijugal po cesti, obračal z ročno, po mestu vozil 120 km/h in prehiteval v škarje!

Kronika

V soboto ob 20. uri so bili policisti obveščeni, da na cesti med Pivko in Postojno (Matenja Vas) osebni avto močno vijuga po cesti, obrača z ročno, vozi tudi 120 km/h po Postojni in prehiteva v škarje. Policisti so ustavili 28-letnika, ki je napihal 0,63 mg/l. Poleg tega je vozil neregistriran avto in v času prepovedi vožnje. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Fotografije so simbolične. 

V petek ob 21. uri se je na Belokriški cesti v Portorožu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena Mariborčan in Izolanka, oba z osebnima avtomobiloma. Nesrečo je povzročila Izolanka, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del vozila pred sabo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal rezultat 0.96 mg/l, policisti pa so jo odpeljali v pridržanje. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 22.20 pa je bila prometna nesreča na avtocesti od Kopra proti Razdrtem. 43-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto 64-letnega državljana Bolgarije. Povzročitelj je napihal 0,37 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

"Meja pitja naj bo pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva," opozarjajo koprski policisti in dodajajo, da nevarno  ali nezanesljivo vožnjo lahko vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.

16-letnik pod vplivom drog

V soboto ponoči so imeli policisti v postopku 16-letnika z mopedom, ki je bil pozitiven na mamila. Ima tudi predelan moped, ki so ga zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Tihotapila večje število avtodelov

Včeraj ob 0.30 so policisti na počivališču Ravbarkomanda-vzhod v smeri proti Ljubljani ustavili vozilo, ki ga je peljal 40-letni državljan Romunije, sopotnik je bil dve leti mlajši državljan Romunije. Pri kontroli so ugotovili, da imata v tovornem delu večje število avtodelov, ki pripadajo različnim vozilom znamk Ford, BMW in VW, za katere nimata listin. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zadeva se vodi kot kaznivo dejanje prikrivanja, so zapisali na PU Koper.

Vlomi in kraje

V Izoli je nekdo danes ponoči vlomil v bencinski servis. Ukradli so večje število cigaret različnih znamk. Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo informacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  20 .05. 2019 ob  21: 02
Kaj je z migranti?
Je kdo koga kam zapeljal?