PRIMORKA PRVA "ŽRTEV" KORONAVIRUSA V SLOVENIJI: Zaradi razkuževanja končala na urgenci

Slovenija

Center za klinično toksikologijo in farmakologijo UKC Ljubljana je na svoji Facebook strani objavil obvestilo o prvi "žrtvi" koronavirusa COVID-19 v Sloveniji. Ta je poiskala pomoč v urgentni ambulanti, ker si je v strahu pred virusom razkužila obraz.

40-letna Primorka si je po bežnem prijateljskem pozdravu s poljubom na lice z znancem, ki se je vrnil s potovanja po Aziji, obraz razkužila s koncentriranim dezinfekcijskim sredstvom za razkuževanje predmetov, so zapisali na družbenem omrežju Facebook v Centru za klinično toksikologijo in farmakologijo.

Prva "žrtev" koronavirusa COVID-19 v Sloveniji 40-letna Primorka si je po bežnem prijateljskem pozdravu s poljubom na...

Posted by Center za klinično toksikologijo in farmakologijo on Friday, February 14, 2020

"Ob dezinfekciji je prišlo do vnetja kože obraza in večurne pekoče bolečine, zaradi česar je poiskala pomoč v urgentni ambulanti," so nadaljevali v objavi, ki so jo naslovili kar s "Prva "žrtev" koronavirusa COVID-19 v Sloveniji".

???? Umivanje rok ???? je osnovni in hkrati najpreprostejši ukrep pri preprečevanju širjenja različnih nalezljivih bolezni v...

Posted by Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ on Thursday, February 6, 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  15 .02. 2020 ob  09: 13
Pretiravanje , kot vedno.
Kukuruz |  15 .02. 2020 ob  03: 56
Kitajcev je okoli 1.372 miljonov,slovencev pa okoli 2 miljona.
Ce bi uporabili matematicni krizni racun in upostevali da se jih je okuzilo 1.700 bi znasalo v stevilkah 2.47 slovenca,recimo dobra dva ali pa dva in polovico tretjega.