PRIMER ODREZANA ROKA: Abramovu vnovič podaljšali pripor

Kronika

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka za dva meseca vnovič podaljšal pripor, je danes povedal njegov odvetnik Mitja Pavčič. Po navedbah odvetnika so Abramovu pripor, ki bi se mu iztekel danes, podaljšali zaradi podanih pripornih razlogov, predvsem ponovitvene nevarnosti.

Prejšnji sklep o podaljšanju pripora za Abramova je bil izdan 2. oktobra. Pripor lahko traja največ dve leti, je še dejal Pavčič.

Obtožnica, ki je bila vložena zadnji dan julija zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko proti Abramovu, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, je pravnomočna.

Kot izhaja iz obtožnice, so Adlešičeva, Abramov in Huskićeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Sodnica je sicer ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.

Adlešičeva si je januarja odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija