PRILJUBLJEN IGRALEC O SVOJI IZKUŠNJI S COVIDOM: "Ko sem izvedel za okužbo, je bila zame to prava mora"

Slovenija

Igralec Jurij Zrnec je pred kratkim prebolel okužbo z novim koronavirusom. Ker je zaradi prejšnjih zdravstvenih težav spadal v rizično skupino bolnikov, so ga zdravniki spremljali na daljavo, prek sistema telemetrije, je na svojem Facebooku objavil UKC Ljubljana, za katere je spregovoril o svoji izkušnji.

42-letni igralec in režiser Jurij Zrnec je covid-19 prebolel brez zapletov, a je nekaj časa trajalo, da se je vrnil v običajno kondicijo, so zapisali v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.  

Kot je povedal za UKC, je bolezen potekala "presenetljivo 'v redu': brez visoke vročine, brez kakšnih hudih znakov, če odmislim izgubo vonja. Težje se je bilo vrniti na delo, v gledališče /…/ Tam sem čutil, morda še zmeraj, precej upada v svoji kondiciji in nekakšen strah. Trenutno sem bolje, počasi se vračam v prejšnje stanje."

(PRIČEVANJE) Jurij Zrnec prebolel covid-19: "Ko sem izvedel za okužbo, je bila zame to prava mora, groza!" Priljubljeni...

Posted by UKC Ljubljana on Thursday, October 22, 2020

Zrnec je prepričan, da se je okužil v fitnesu. V tistem tednu je namreč tam zbolelo pet ljudi. "Naj pa poudarim, da so res vestno skrbeli za čistočo, razkuževanje ... ampak je bil virus bolj 'fit'," je dodal, vsem dvomljivcem in ostalim pa sporoča:

"Virus je in to je dejstvo! Dejstvo je tudi, da o vsem skupaj še vedno ne vemo veliko. Številke kažejo svoje. Kako, kaj in zakaj? Na vse odgovore bomo morali še malo počakati, kaj šele na cepivo. Do takrat pa: pamet v - razkužene - roke, nadenimo si maske in stopimo korak nazaj!"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  22 .10. 2020 ob  23: 37
-1
A kaj ćeš, Jure kot Jure ...vedno želi biti v centru pozornosti In vse napihovati