PRIJET NA FERNETIČIH: Voznik Lexusa danes pred preiskovalnega sodnika (FOTO)

Kronika

V torek ob 13.20 so policisti na Fernetičih ustavili osebni avto znamke Lexus, model NX 300 h. V postopku so ugotovili, da ima nameščene ukradene nemške registrske tablice, zatem so ugotovili, da je vozilo v evidencah beleženo kot ukradeno 17. 9. 2021 v Italiji. Voznik, 23-letni državljan Ukrajine, bo danes s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 140 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo osem intervencij.

V Portorožu je nekdo na Belokriški vlomil v garažo in ukradel Piaggio P200E, svetlo modre barve z reg. št. TS052291, ter kosilnico.

Ob 14. uri so v Parecagu ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,77 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, podan bo obdolžilni predlog. Ker se je med postopkom nedostojno vedel do policistov, mu je bil izdan še plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru.

Pri vasi Dobropolje je okoli 14.50 ure 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avto, ki ga je peljal 49-letni voznik. Povzročitelja je zatem odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je oplazil še osebni avto 65-letnega voznika. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni so zasegli osebni avto 49-letniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob 1.40 so v Postojni odvzeli še vozniško dovoljenje 52-letnemu vozniku osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.


Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali šest ilegalnih migrantov: pri Jelšanah enega državljana Pakistana, pri Vrbici tri državljane Turčije, pri Golcu dva državljana Turčije in 41-letnega voznika, ki prebiva v Sloveniji. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija