Prijeli pretepače mamice iz Izole

Kronika

Potem ko smo prvi poročali o dogodku, ki se je zgodil v nedeljo popoldan, ko so trije najstniki v Izoli pretepli mamico z otrokom, so izolski policisti po prijavi prijeli tri osumljene mladoletnike.

Izolski policisti so po prijavi pretepene mamice prijeli tri osumljene mladoletnike, brata, stara 17 in 15 let, in njunega 14-letnega sorodnika.

"Primer ni dokončno preiskan, še vedno zbiramo podatke. Lahko zatrdim, da smo v primerih nasilja tudi policisti občutljivejši in želimo priti takšnim dejanjem do dna," je za spletni portal Slovenske novice povedal komandir izolske policijske postaje Zdenko Deželak. O identiteti osumljenih napadalcev ni želel govoriti, saj mu to prepoveduje zakon.

Komandir je še dejal, da se v Izoli število prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja zmanjšuje. Po drugi strani pa ogroženi Izolani menijo drugače. Prepričani so, da dogodek, ki se je zgodil v nedeljo popoldan, sploh ni tako nedolžen, kot izgleda. Kot so dejali za omenjeni portal, naj bi šlo za fante albanske narodnosti, ki imajo zaščiten hrbet pri Kobri, kot imenujejo albanske prodajalce na izolski zelenjavni tržnici.

Fanta naj bi se po besedah enega od zaskrbljenih domačinov po Izoli obnašala precej mačehovsko. "Po ozkih izolskih ulicah, kjer je prepovedan promet z motornimi vozili, s skuterji drvijo s 30, 50 kilometri na uro. Na zgražanje občanov se ne ozirajo, temveč jim celo grozijo, da jih bodo naslednjič povozili," je dejal za Slovenske novice.

Najstniki so mlado družino pretepli na parkirišču ob parku na Velikem trgu.

Kaj se je zgodilo?

Na uredništvo smo pred dnevi prejeli grozljivo izpoved mlade mame, ki so jo v Izoli pretepli trije najstniki. Kot nam je zaupala, se je v nedeljo popoldan nahajala na parkirišču Lonka v Izoli. Avta ni parkirala v boks, vendar je bilo ob tem še vedno dovolj prostora za druge avtomobile, da lahko zapeljejo mimo. "Jaz sem ravno v avtu previjala otroka, ko je pripeljal avto, v katerem sta bili dve materi in trije najstniki. Eden od njih mi je dejal, naj se odmaknem ter da me bo drugič kar povozil, jaz pa sem na to reagirala," pripoveduje. "Dejala se mu, koga misli, da bo on kar povozil. Tedaj me je zgrabil in vrgel na tla, druga dva pa sta me zbrcala," je še dejala. 

Nato sta ji na pomoč priskočila mož in oče, prav k staršem je bila žrtev namenjena na obisk. Zadevo je prijavila policiji, ki pa ne more ukrepati, saj gre za mladoletnike, morebitne tožbe pa bi se vlekle in lahko izzvale še dodatno maščevanje. Sicer jo je k sreči odnesla brez hujših poškodb, dobila je nekaj modric in odrgnin od udarcev."Najbolj me je šokiralo to, da sta obe ženski celotno sceno mirno spremljali," je zaključila.

@Tulio |  26 .06. 2017 ob  16: 51
Nekateri Albanci, no velik del bi morali za nekaj časa (recimo za vedno) iz Slovenije, pa tudi iz drugih Evropskih držav.
BOBO |  13 .10. 2013 ob  20: 27
Tako je prav Izolani , tako politiko ste hoteli in ste jo dobili. Bolj pasivnega župana kot je izolski , ne poznam na celem svetu. Ko je zmagal na volitvah je rekel , da bo pošlihtal finance , pozabil pa je na ljudi . To počne tudi danes, kar dosti materijala pa je za prebrati o zadnjih zdrahah , glede vašega župana. Nimam nič proti , Kosovarjem ali kakorkoli drugače jih kličete, bi se pa oni sami morali zamisliti o temu , ko jih imajo ljudje poln kufer in to za svoje sovražnike. Oni sami pa si razlagajo , saj ste sami hoteli tako , in prav imajo , pa čeprav jih nihče ne mara , ker smi nase pljuvajo.
koprcan86 |  13 .10. 2013 ob  06: 35
kako mi je žal da nisem bil v bližini .. kajti bi jim jaz pokazal kdo je res tukaj glavni . da pridejo tukaj neki froci iz albanije in podobnih držav kjer so sami prasci ... in si mislijo da so tukaj v sloveniji in ne v albaniji .................. SLOVENIJI PORCO DIO !!!!! DEJMO SE ZBUDIT .. NE ČAKAT NA URŠKO ČEPIN DA BI VAM POMAGALA ;)
mm |  12 .10. 2013 ob  17: 24
-10
ne vem zakaj vedno se mora objavljat katerega je rodu kdo?od tu zacne nacionalizem!! ko kdo koga zaštiha takoj
TA IN TA IZ BIVSE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE-KO PA HRVAT,SRB,BOSANEC IN DRUGIH NARODOV IGRA ZA KAKO REPREZENTANCO - (ŠPORT) - TAKOJ JE SLOVENEC...PROBLEM JE SAMO RED I DRUGO NOVINARJI NE RABITE
PISATI OD KOD MU KORENINE-KER TAKO SAMO DVIGUJETE NESTRPNOST......
mm |  12 .10. 2013 ob  16: 18
KO SE BO ODCEPILA IZOLA KOT POKRAJINA ALBANCEV :) JS BOM JE PRVI PRIZNAL-TAKO KOT STE VI SLOVECKI RITOLIZNIKI AMERIČANOV PRIZNALI KOSOVO -TO SE ZDAJ DOGAJA SLOVENIJI-JA,JA LEPA DEZELA MOJA TAKO JE BILO NA KOSOVU-KO JE BILO SRBOV 90% IN 10%SIPTARJEV IN NA KONCU OBRATNO....IZ SRCA BI PRIZNAL TAKOJ IZOLO-NIC NIMAM PROTI....SO SI ZASLUZILI...
izola republika |  12 .10. 2013 ob  00: 24
ocitno ima obcina profit od siptarjev in narkomani in dilerji pa zadostne zaloge droge od njih dokler bo tako jih bo vsak dan vec in pocasi bomo mi izolani manjsina.vsi tukaj nekaj streljate cez njih vecina vas izolanov pa prijateljuje z njimi eni dilajo skupaj drugi navijajo z ribari tretji kupujejo sadje pri njih in se je tega
rad imam izolo mi je pa zal gledat kako jo izolani skupaj z siptari unicujete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tulio |  12 .10. 2013 ob  00: 18
Jaz----

Vsi vemo, da nasilje ni dobro. S tem ko vemo, da nasilje ni dobro, to še ne pojasni ničesar. Nekako ne morem verjeti, da je možno to, da se trije otroci kar tako tja v tri dni spravijo mlatiti mater, ki naj bi previjala dojenčka. Mulci s tem kar so storili, niso za nikamor drugam kot v prevzgojni zavod, kajti njihovi starši niso znali poskrbeti za pravilno presojo svojih otrok v vsakdanjem življenju.

Mulci bi morali za nekaj časa iz ulic.

Kar se pa tiče matere, ki je previjala dojenčka neposredno na vozišču, in med previjanjem verjetno težila ženski, ki je hotela zapeljati mimo, ker pa ženska ni dovolj vešča vožnje, bi znalo biti, da je mulcem oziroma njihovim otrokom prekipelo kar je seveda zelo narobe. Ravno tako kot je narobe, da je mater ogrožala svojega dojenčka s tem ko se je verbalno znesla, nad nekom, ki ni tako vešč v upravljanju avtomobila.

Mislim, da bi tej materi morali odvzeti za nekaj časa otroka, vse dokler ne bi dokazano dojela, da je za tako majhnega otroka zelo nevarno, če se s kom prereka na ulici. Mogoče je mislila, da ji nihče ne more nič, če ma dojenčka v rokah, dojenčka je imela kot obrambno orožje. Vse kaže na to, da tudi sama ni imela dovolj dobre vzgoje, ko je bila otrok, tako kot tile mulci ne.
Mati, ki je previjala dojenčka je priznala, da ni skoparila z besedami. Pa bi morala če ne drugega zaradi dojenčka.

Mulci niso skoparili z batinami, pa bi morali če ne drugega zaradi dojenčka...

albanocid |  11 .10. 2013 ob  20: 09
jas se bom odselio iz izola tuka cipsa nimamo kaj iskat gud baj slovenija
Ribar |  11 .10. 2013 ob  20: 01
To so po mojem uni albanci,ki jih je itak v Izoli mali miljon. Zberejo se v vecje skupine in napadajo slabse od sebe.
SNS |  11 .10. 2013 ob  16: 00
15
Pogrešam Jelinčiča in njegova pametovanja. Vsekakor pa je potrebno narediti čistko.
kobra |  11 .10. 2013 ob  14: 58
Na mladih svet stoji. Ce ne bo drzava poskrbela za nas, bomo morali sami pac poskrbeti zase.
baroso |  11 .10. 2013 ob  14: 27
seveda se kriminal zmanjšuje, če že tak dogodek niste hotli obravnavat, kaj šele da bi ga vnesli v statistiko kriminalnih dejanj
1