Prihaja "brutalni" Nissan GT-R nismo

Avtomoto

Nissan GT-R nismo. Najbolj zmogljivi serijski GT-R je dobil večja turbo polnilnika in pa paket track package. Zmore 438 kW ali 595 KM, za krog na slavnem Nurburgringu pa potrebuje 7:08:69. Cena naj bi ostala pod 150 evrskimi tisočaki.

Najbolj pričakovana nismo različica Nissanove modelne palete je vsekakor GT-R, ki so ga sedaj pri tej japonski znamki tudi uradno predstavili. Že kar nekaj časa pa so z njim izvajali teste tudi na slavnem Nurburgringu, sedaj pa so objavili tudi čase, ki so jih z njim dosegli na slavni progi.

Nismo različico GT-R poganja prenovljeni 3,8-litrski V6 biturbo motor, ki sedaj razvije 438 kW ali 595 KM in 650 Nm navora, medtem ko klasične različice razvijajo 401 kW (545 KM) in 627 Nm. Nismo različica je tako dobila bolj zmogljiva turbo polnilnika iz različice GT3, bolj zmogljiv izpušni sistem in nova platišča velikosti 20 palcev in obutev Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST z gumami dimenzij 255/40RF-20.

V ponudbi bo proti doplačilu na voljo tudi paket track package, s katerim so na slavnem Nurburgringu krog prevozili v 7:08:69. Del tega paketa so tudi deli karoserije, izdelani iz karbonskih vlaken (prednji in zadnji spojler), Ohlins amortizerji in še nekatere malenkosti, s čimer so uspeli težo znižati za 65 kilogramov v primerjavi s klasičnim GT-R nismom. Cena najbolj zmogljivega serijskega GT-R-ja doslej, s track package paketom, bo znašala okoli 148 tisoč evrov, več fotografij kot tudi podatki o hitrostnih zmogljivostih (pospešek, končna hitrost) pa v naslednjih dneh.

Deli novico: