PRIČELE SO SE TEŽKO PRIČAKOVANE ZIMSKE POČITNICE: Katere aktivnosti za šolarje pripravljajo na Obali?

Slovenija

Za šolarje se ta teden začenjajo težko pričakovane zimske počitnice. Prvi teden bo na počitnice odšlo približno 144.000 učencev in dijakov iz osrednjega in zahodnega dela države, drugi teden pa okoli 116.000 njihovih vrstnikov z vzhoda.

Za en teden bodo danes šolske klopi zapustili učenci in dijaki osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela. Po Sloveniji ob šolskih počitnicah vsako leto pripravljajo številne dejavnosti za otroke, nekateri pa se odpravijo na smučišča. Kaj za šolarje pripravljajo na Obali?

Koprsko društvo prijateljev mladine v sodelovanju z Društvom Pristan – univerza za 3. življenjsko obdobje Koper za osnovnošolce od 8. do 12. leta v petek organizira delavnico oblikovanja gline.

Počitniško dogajanje v Piranu pa bo dodobra popestril Mediadom Pyrhani, ki je za mlade Pirančane pripravil pester počitniški program, sestavljen iz projekcij filmov in ustvarjalnih delavnic. Projekcije in delavnice so brezplačne, a se je treba predhodno prijaviti. Muzej Mediadom bo za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12. in 17. uro.

Raziskovalni izleti v Notranjskem parku

Za mlade željne novih znanj Notranjski park v času počitnic organizira raziskovalne izlete z njihovim biologom in geografom. Otroci se bodo preko zabave učili na svežem zraku, v čudovitem idiličnem okolju. Opazovali bodo ptice Cerkniškega jezera, spoznavali stopinje gozdnih prebivalcev in drevesne vrste ter raziskovali naravni fenomen svetovnega formata – Rakov Škocjan. Počitniške aktivnosti bodo trajale od srede do petka.

V času počitnic sedenje doma za računalnikom ni vedno slaba izbira, menijo strokovnjaki, sploh če mladi klikajo za zanimivimi podatki in se tudi med počitnicami naučijo česa novega.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija