PRI SVETILNIKU: V gledališče bo prišlo približno 12.000 otrok

Koper

V Gledališču Koper so minuli teden začeli z 12. festivalom gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku, ki je pred desetletji nastal iz zaveze, da si bo vsak otrok iz obalnih in priobalnih občin vsaj enkrat v šolskem letu ogledal eno od gledaliških predstav. Od ponedeljka do petka so odigrali sedem ponovitev predstave Mali princ, ki si jih je skupno ogledalo 1513 otrok z osnovnih šol iz Kopra, Ilirske Bistrice, Izole, Pirana in Ankarana. Osnovnošolci so se v sklopu kulturno-umetniške vzgoje lahko udeležili učne ure o gledališču, gledališkem bontonu, pogovorov o predstavi in delavnice Improvizirajmo! Program tega tedna je namenjen predšolskim otrokom. Na vsebine v sklopu festivala Pri svetilniku je s šol in iz vrtcev zaenkrat prijavljenih 11.200 otrok.

Mesec dni do prve premiere: Sumljiva oseba znova v Sloveniji

V gledališču te dni intenzivno vadi zasedba predstave Sumljiva oseba (Branislav Nušić), ki bo prva koprska premiera. Nušićeva satira se tako po treh desetletjih in pol znova vrača na slovenske odre, tokrat v svežem prevodu in priredbi vsestranskega ustvarjalca Jureta Karasa, ki je dogajanje komedije preselil na slovenska tla, in v režiji srbskega režiserja Kokana Mladenovića. Več o predstavi na www.gledalisce-koper.si/repertoar/sumljiva-oseba/.

Podaljšan vpis abonmajev

Gledališče sporoča, da so vpis večernih, dijaških in otroških abonmajev za gledališko sezono 2022/23 podaljšali do petka, 30. septembra. Informacije o letošnjem izboru predstav in vpisu so na voljo pri blagajni gledališča (vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih tudi od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo), po telefonu (05 663 43 80 in 05 663 43 88), po elektronski pošti in na spletni strani Gledališča Koper. Cene abonmajev so na enaki ravni kot lani, omogočeno je tudi obročno plačilo. Študenti in upokojenci imajo dodaten popust.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija