Pri Pahorju konferenca Slovenija 2030

Predsednik države Borut Pahor bo danes v predsedniški palači v Ljubljani gostil drugo konferenco v okviru projekta Slovenija 2030, ki bo tokrat potekala na temo Evropska razsežnost slovenske prihodnosti. V Pahorjevem uradu pri tem izpostavljajo potrebo "po razumevanju soodvisnosti slovenske in evropske usode.

Iz urada predsednika so ob napovedi konference posredovali seznam 21 sodelujočih, med katerimi je med drugim vseh osem slovenskih evropskih poslancev, pa tudi predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič ter predsednik parlamentarnega odbora za zadeve EU Jožef Horvat.

O slovenski evropski prihodnosti bo ob omenjenih razpravljalo še več drugih vidnih osebnosti s področja politike, stroke in kulture, med njimi pisatelj, esejist in kolumnist ter programski direktor Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 Mitja Čander, sociolog in politolog Rudi Rizman, podpredsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti Tadej Bajd, filozof fenomenolog Tine Hribar ter profesor na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo ter generalni sekretar skupine za razmislek o prihodnosti EU od 2008 do 2010 Žiga Turk.

Pisne prispevke za konferenco so posredovali evropski komisar za okolje Janez Potočnik, nekdanji predsednik Evropske komisije Romano Prodi ter predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz.

Cilj: oblikovati dolgoročno vizijo Slovenije

Cilj projekta Slovenija 2030 je oblikovati dolgoročno vizijo Slovenije. Prva konferenca v okviru projekta je potekala aprila, kot dodajajo v Pahorjevem uradu, pa je bilo že takrat "večkrat opozorjeno, da je treba posebej skrbno preučiti evropsko razsežnost slovenske prihodnosti", saj EU pomembno določa silnice razvoja naše države.

"Zaradi dejstva, da je evropska prihodnost tudi naša prihodnost, je za Slovenijo pomembno, kakšen pogled ima na to prihodnost in kako lahko njene ambicije glede tega uveljavi," še izpostavljajo v uradu predsednika.

Pika |  07 .11. 2013 ob  11: 29
G. Pahor, kdaj pa kaka konferenca: Slovenija 2014, 2015,2016,2017,2018,2019....itd...???
Taka militantna politika je samo za na smetišče |  07 .11. 2013 ob  10: 03
V samo 20 letih vam je uspelo spravit državico, ( kot je veliko le eno povprečno mestece ) v tri krasne, vi bi pa še naprej optimistično pametovali.
Čas je dragi politični pametnjakoviči, da se umaknete v smetišče zgodovine.

S vsemi sprejtimi zakoni ste naredili neizmerljivo veliko škodo sodržavljanom, zato je povsem zaman pričakovati, da bo ob enakih osebah kaj boljše.
Bodimo realni, moralno ste nas politiki iz vlade povsem uničili.