PRI NAKUPU 'ZDRAVE HRANE' BODITE POZORNI: Ni zmeraj takšna, kot je videti na prvi pogled

Trendi

Proizvajalci pri prodaji hrane znajo izpostaviti bolj zdrav del proizvoda, da bi pritegnili čim več kupcev, to pa še ne pomeni, da je v celoti 'zdrav'. Ker so se potrošniki pustili prepričati, da je zdrav, ga pojedo več zaverovani, da jim ne bo škodil. Vendar ima tale zgodba še drugo plat.

Ko preverjate artikel, preverite tudi dodatke v njem, ki vam lahko škodijo, in način priprave. Vzemimo za primer krompirjev čips pripravljen na avokadovem olju, brezglutenske žemljice in kečap brez sladkorja.

Na prvi pogled bi rekli, do so zdrave, vendar obstaja tudi druga plat zgodbe.

Krompirjev čips pripravljen na avokadovem olju je neverjeten zalogaj kalorij z relativno malo kvalitetnih prehranskih snovi. Poleg tega je pripravljen na način, pri katerem se ustvarjajo kancerogeni akrilamidi.

Brezglutenske žemljice so dobre za ljudi, ki imajo intoleranco na gluten, vendar vsebujejo večjo količino soli.

Kečap brez sladkorja je dober za diabetike, vendar je običajno poln natrija.

Misliti, da je nekaj zdravo, kar v resnici ni, je veliko bolj nevarno kot občasno pojesti nekaj visoko kaloričnega.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  28 .12. 2020 ob  09: 26
to vemo že zdavnaj..podoben primer piješ sok ,ki piše brez sladkorja ali dodanega sladkorja ,pa je sok sladek od kod? Še en primer ,da so tako imenovani umetni kemijski v laboratoriju narejeni razni saharini ,natreni itd. bolj škodljivi od navadnega naravnega sladkorja narejen iz sladkorne pese ali sladkornega trsa...moja mama je umrla od sladkorne...stanje se ji je drasticno poslabsalo od kar je uporabljala natren itd..kolikokrat sem ji rekla da ce bo dala majhno zlicko navadnega cukra v kavo je manj skodljivp kot to umetno sranje..ni poslusala je verjela zdravnikom in farmaciji ki zivijo od nas uporabnikov zdravil itd itd dolga štorja za razlagat..ne verjet kar je BIO da je vse bio.
td |  28 .12. 2020 ob  08: 02
Kje vi črpate to vaše znanje o avokadovem olju, ki je top zdravo kot HLADNO STISKANO ala oljčno, kokosovo, ... mi res ni jasno. In zgoraj se spotikate ob sol, ko bi se morali ob ogljikove hidrate.