PRI KATERIH OBALNIH GOSTINCIH SE BO JEDLO "NA BONE" IN POD KAKŠNIMI POGOJI? Nekateri določili minimalne zneske, drugi zakupne kartončke

Koper

Nove bone lahko, tako kot že obstoječe, koristimo v nastanitveni dejavnosti, poleg tega pa jih lahko unovčimo tudi v gostinski dejavnosti. Znane Obalne gostince smo povprašali, kako bo s koriščenjem bonov pri njih - preverite, kje vse boste lahko razvajali vaše brbončice z možnostjo plačila v obliki bona in kakšni bodo pogoji za to. 

Število unovčenih bonov, ki so jih na podlagi interventnega zakona za pomoč ob epidemiji v petek prejeli vsi prebivalci Slovenije, hitro raste. Od petka do danes zjutraj jih je bilo unovčenih že 9177. Nove bone lahko koristimo tudi v gostinski, športni in kulturni dejavnosti, med drugim za obisk sejmov in srečanj, kinematografov, botaničnih in živalskih vrtov, za nakup knjig ali najem športne opreme.

V zvezi z novimi turističnimi boni, katere bo možno koristiti tudi za dobro pijačo in jedačo, smo kontaktirali znane Obalne gostince. Preverite, pri kom vse bo bone možno unovčiti in v kakšnih oblikah so si ponudniki koriščenje zamislili.

V Kavarni Triglav v Kopru so z možnostjo plačevanja s turističnimi boni pričeli med prvimi. Prav tako so med prvimi uvedli uporabo aplikacije, ki gostom omogoča preprosto in hitro plačevanje. Kot pravijo, je le-to podobno sistemu kartičnega plačevanja, gost pa ga lahko opravi kar pri natakarju, zanj potrebuje le osebni dokument.

Za najmanjši možni znesek koriščenja turističnih bonov se niso odločili. Kot dodajajo, se jim poslovanje s turističnimi boni zdi dobra poteza, saj ne vedo, kaj jim prinaša prihajajoča jesen in morebitne nove omejitve. Predvsem želijo ohraniti vsa delovna mesta.

Bone boste lahko koristili tudi v Restavraciji Kamin, kjer trenutno pripravljajo vso potrebno dokumentacijo za tovrstno poslovanje. Vzpostaviti želijo sistem, ki bo tako gostom kot zaposlenim omogočal čim lažje plačevanje s turističnimi boni.

Tovrstno plačevanje vidijo kot dodatek k poslovanju ter dodatno opcijo, ki jo želijo ponuditi gostom. Najnižji znesek, za katerega se boste lahko na turistični bon najedli v Restavraciji Kamin, naj bi se gibal med 50 - 100 evri.

Z jutrišnjim dnem boste račun lahko s turističnimi boni poravnali v restavraciji Capra v Kopru. Najmanjši znesek, ki ga boste na ta način lahko unovčili bo znašal 50 evrov. 

Sistem poslovanja z boni bo v tem tednu vzpostavila tudi koprska kitajska restavracija Chang. Točnega zneska, ki ga boste pri njih lahko unovčili še ne vedo, zagotovo pa bo znašal več kot 10 evrov. 

V portoroški restavraciji Rizibizi se za sprejem plačil s turističnimi boni niso odločili

Plačilo v obliki turističnih bonov bodo ponujali tudi manjši lokalni ponudniki hrane in pijače. Tako so se za tovrstno poslovanje odločili v Bifeju Museum v Kopru, kjer bodo bone lahko koristili predvsem redni gostje. Ti bodo vnaprej zakupili kartončke, kakršni so pri njih sicer redna praksa, na njih pa bodo natakarji beležili porabljene količine zakupljenih napitkov. S kartončki bo tako možno zakupiti deset do 15 belih kav, ali katere druge pijače po želji stranke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija