PRI JUŽNIH SOSEDIH NAJVEČJI DNEVNI PORAST LETOS! Je tudi tretji zaporedni dan, ko beležijo več kot 3000 novih okužb

Svet

Na Hrvaškem so v minulem dnevu ob 10.309 testih potrdili 3258 okužb z novim koronavirusom, kar je največji dnevni porast letos. V minulih 24 urah je umrlo 17 covidnih bolnikov, je danes objavil hrvaški štab civilne zaščite.

Danes objavljeno število na novo okuženih je najvišje od 18. decembra lani, ko so zabeležili 3272 novih primerov. Je tudi tretji zaporedni dan, ko beležijo več kot 3000 novih okužb.

Danes objavljeno število je tudi občutno višje kot prejšnji petek, ko so zabeležili 2021 okužb. V petek pred dvema tednoma jih je bilo skoraj dvakrat manj.

V državi se posledično viša število aktivnih primerov okužbe, ki jih je danes 15.300. V bolnišnicah je prav tako vse več covidnih bolnikov. Današnje številke kažejo, da jih zdravijo 9997, med njimi jih 135 potrebuje podporo medicinskih ventilatorjev.

Medtem Hrvaška ostaja med državami članicami EU z najmanjšim deležem prebivalcev, ki so cepljeni proti covidu-19. Do četrtka zvečer je bilo polno cepljenih nekaj več kot 52,3 odstotka odraslih prebivalcev.

Na obisku na Hrvaškem je sicer evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides. S hrvaškim ministrom za zdravje Vilijem Berošem sta obiskala največjo cepilno točko v Zagrebu v prostorih velesejma. Sicer pa je poleg cepljenja proti covidu-19 tema obiska tudi izvajanje evropskega načrta boja proti rakavim obolenjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija