PRI ČRNEM KALU USTAVILI MERCEDES Z ILEGALNIMI MIGRANTI: Otroci so bili skriti v prtljažniku

Kronika

V soboto so policisti ob 7.20 pri Črnem Kalu ustavili osebni avto Mercedes, nemških registracij, v katerem je bilo pet otrok in štirje odrasli. Poleg tega sta bila v vozilu še voznik, 40-letni državljan Turčije, ki ima urejen status v Nemčiji in sovoznik, 32-letni državljan Turčije, prav tako z urejenim statusom v Nemčiji. V vozilu je bilo še devet državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Otroci so bili skriti za zadnjimi sedeži, v prtljažniku. Postopki še potekajo, vodiča sta bila s kazensko ovadbo že privedena k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje, zanju je bil odrejen pripor.

V preteklem vikendu so policisti Policijske uprave (PU) Koper obravnavali več ilegalnih migrantov. V petek so policisti v Črnotičah obravnavali štiri državljane Pakistana, na območju Ilirske Bistrice pet državljanov Pakistana, v Gradišču pri Materiji osem državljanov Afganistana, v Hrušici pa štiri državljane Iraka.

V soboto zvečer so policisti pri Brezovici pri Gradinu obravnavali še devet državljanov Turčije. V nedeljo so policisti na cesti od Poljan proti Golcu prijeli 11 ilegalnih migrantov, vsi državljani Afganistana, v Sušaku osem državljanov Irana, v Podgorju pa tri državljane Turčije.

Danes zjutraj so policisti pri Podgradu prijeli še 13 državljanov Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Italijanski varnostni organi so nam vrnili dva državljana Pakistana, enega državljana Afganistana in tri državljane Eritreje. Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija