PRI 39 LETIH HOČE TRETJEGA OTROKA: Možu, ki je opravil vazektomijo, grozi, da se bo ločila, če ji ne ugodi

Trendi

Moški je na Redditu razkril svoje trpljenje potem, ko je njegova žena zahtevala, da imata tretjega otroka, pri čemer mu je celo grozila z ločitvijo, če ji ne bi ugodil. 40-letnik je pojasnil, da sta on in njegova 39-letna partnerka že vrsto let skupaj in že imata dva otroka.

Napisal je: "Otroka sta zdrava, srečna in v srednji šoli. Moja žena se je odločila, da si želi še enega otroka in je pripravljena na ločitev, če ji ne bom ugodil. Opravil sem vazektomijo (kirurško povzročena neplodnost moškega; kadar se pojavi močna želja po odstranitvi vazektomije, zdravniki opravijo vazovazostomijo, ki predstavlja otežen in cenovno drag poseg) po drugem otroku."

"Sva v partnerski terapiji, a pogovori izven terapije ne gredo dobro. Mislim, da gre pri njej za krizo srednjih let. Ko bo mlajši končal srednjo šolo čez štiri leta, bova lahko brez otrok udobno živela in se upokojila. To načrtujeva že 15 let, toda zdaj moja žena meni, da si lahko privoščiva še enega otroka in da bi ga morala imeti."

Eden od uporabnikov Reddita je komentiral: "Ko par ne more doseči soglasja, je še posebej pomembno, da se oba počutita slišana, saj to lahko reši konflikt. Poiščite vprašanja, ki ji bodo pomagala razumeti, zakaj si želi še enega otroka, in resnično poslušajte. Morda bo morala žalovati zaradi konca materinstva. To je njen proces, ne vaš. Potolažite jo. Objemite jo. Ne vem, kateri je njen ljubezenski jezik, vendar ga upoštevajte."

Ena mati je delila zelo podobno izkušnjo. "Lani sem imela zelo močno željo po tem, da bi imela še enega otroka. Tudi moj mož on je opravil vazektomijo. O tej temi sem vztrajno govorila, ker me je ves čas mučila, in nisem želela imeti nobenih obžalovanj. Končno je razumel, kako pomembno je to zame, in resnično sem cenila, da me je poslušal in resno vzel moje želje. Brez poglobljenega razmisleka, kakšne bi bile finančne, zdravstvene itd. posledice, ne bi mogla nehati premišljevati o tem. To je bila zelo močna želja in predvidevam, da so bili hormoni tisti, ki so mi govorili, da je to moja zadnja priložnost ali kaj podobnega. Moj nasvet bi bil, da jo poslušate in resno razmislite o njenih željah. Ne prepirajta se, samo prosite jo, naj vam razkrije vse svoje misli in občutke o tem."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija