PRIMORSKA AVTOCESTA PONOVNO ODPRTA: Tovornjak trčil v odbojno ograjo, razlila se je nafta!

Kronika

Primorska avtocesta na razcepu Gabrk proti Sežani je ponovno odprta, po tem ko je bila zaprta zaradi prometne nesreče. Voznik tovornega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu in je trčil v odbojno ograjo. Pri tem je poškodoval rezervoar, iz katerega se je razlila nafta, ki so jo gasilci in delavci Darsa očistili, so povedali na policiji.

Voznik tovornjaka, sicer državljan Madžarske, v nesreči ni bil poškodovan, je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

Zaradi omenjene nesreče je na razcepu Gabrk proti Sežani spolzko cestišče. Na prometnoinformacijskem centru zato svetujejo previdnost.

Trenutno pa je zaradi druge nesreče na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru oviran promet, vozila so na odstavnem pasu in nastaja zastoj, poroča prometnoinformacijski center. Voznike, ki vozijo mimo kraja nesreče ob tem pozivajo, naj z ogledovanjem kraja nesreče ne upočasnjujejo prometa.

Zastoji so tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji pa je zastoj dolg tri kilometre. Svetujejo, da vozniki na poti v Kranjsko Goro uporabijo izvoz Jesenice vzhod.

Še vedno velja tudi poziv voznikom, naj preverijo razmere na cestah na območjih, ki jih je prejšnji konec tedna prizadela ujma, saj so številne še vedno zaprte, razmere pa se nenehno spreminjajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija