PREVEČ POPUSTLJIV ITALIJANSKI ŠOLSKI SISTEM? Vsi bodo napredovali v višji letnik, to je datum, ko naj bi spet odprli šole

Svet

Italijanska vlada razmišlja, da bi šole spet odprli šele septembra. Če bi še vedno obstajala nevarnost epidemije, bi morali uvesti ukrepe za distanciranje šolarjev v učilnicah, je v nedeljo v televizijskem intervjuju dejala ministrica za izobraževanje Lucia Azzolina.

"Šole bodo spet odprte, ko bomo vedeli, da so naši otroci varni. Držimo se predpisov zdravstvenih oblasti," je povedala ministrica.

V Italiji so šole, vrtci in univerze zaprte od 5. marca. Vsi šolarji bodo letos zaradi izrednih razmer avtomatsko napredovali v višji razred prihodnje šolsko leto. To namreč dovoljuje uredba ministrstva, ki jo bodo predvidoma potrdili ta teden, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prehod v višji razred bi tako bil mogoč tudi za učence s slabimi ocenami, ki pa bi ob začetku novega šolskega leta morali obiskovati dodatne ure pouka.

Glede mature imajo sicer v Italiji več scenarijev. Če bi šole odprli do 18. maja, bi lahko osrednjo maturo iz italijanščine opravili po načrtih 17. junija. To je edini del mature, ki poteka enako po celi državi. Druga preverjanja ob zaključku pa bi organizirale interne komisije. Če šol ne bodo odprli do sredine maja, pa bi maturo opravili ustno, mogoče celo preko spleta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  06 .04. 2020 ob  17: 57
To so izredne razmere in prav je tako.Dnevno imajo še vedno 700 smrti.Umrle so cele družine.Res so bogi.
Šole pa itak tudi pri nas ne bojo odprli.
Nismo niti še na vrhuncu epidemije.Do junija se sploh nič ne bi smelo odpreti.
Komaj julija bi morali doviliti premikanje po regijah.
Jeseni bo najbrž že boljše.
Istriano |  06 .04. 2020 ob  15: 05
Tudi mi bomo odprli šole šele septembra.