Prevc drugi v Sočiju

Slovenija je v Sočiju prišla do prve medalje. Skakalec Peter Prevc je na srednji skakalnici osvojil srebrno medaljo. Zmagal je Poljak Kamil Stoch, tretji je bil Norvežan Andres Bardal.

Odlično je nastopil tudi Jernej Damjan, ki je končal na 9. mestu, Jurij Tepeš je bil po slabšem finalnem skoku 26. Robert Kranjec pa zaradi poškodbe ni nastopil.

Pa tudi sicer je celotna tekma potekala precej v slovenski luči. Trojica slovenskih orlov na čelu s Petrom mišico je imela bučno podporo s tribun, saj so si tekmo slovenski športniki ogledali v velikem številu, v vznožju skakalnice pa so bili ob prvi medalji v Sočiju tudi hokejisti. Na podelitvi cvetja je bil eden od podeljevalcev tudi predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. Uradna podelitev medalj bo v ponedeljek zvečer v Sočiju.

Deli novico:

?! |  10 .02. 2014 ob  09: 40
BRAVO BRAVO BRAVO! ČESTITAM!
ike |  09 .02. 2014 ob  20: 52
Bravissimo Peter, ponovno si naredil več za razpoznavnost te naše izgubljene deželice, kot vsi politiki skupaj v 23 letih njihovega polnjenja svojih žepov in siromašenja svojih sodržavljanov. PERO-CAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!