PRETVARJAL SE JE, DA JE DELAVEC TELEKOMA: Zamotil žrtev, njegov 'kolega' pa medtem pregledoval hišo

Kronika

V četrtek dopoldan so postojnski policisti obravnavali poskus drzne tatvine. Neznan moški se je v okolici Postojne predstavljal kot delavec Telekoma in zamotil dva starejša občana s pretvezo, da si želi ogledati, kje bo potekal kabel ter kje bo namestil škatlo. V nadaljevanju je občana spraševal, če sta sama doma, kdaj pridejo svojci in podobno.

Vse fotografije si simbolične.

V enem primeru je dejanje preprečil sosed, ki se je približal dvorišču stanovanjske hiše, neznani moški pa je zbežal in se z drugim moškim z vozilom Opel Astra odpeljal s kraja. V drugem primeru je moški zamotil domačina, drugi storilec pa je v tem času pregledal notranjost stanovanjske hiše, kjer pa ni ukradel ničesar, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Kraje

Med 19.00 in 20.36 je bil na Volaričevi 24 v Postojni ukraden skuter znamke Gilera Runner 50, sive barve, registrske številke PO JK-81.

Na izolski policijski postaji pa so obravnavali tatvino kolesa z motorjem Tomos Flexer 25 rumene barve, registrske številke KP 2L-T0.

V Izoli je nekdo iz osebnega avtomobila ukradel obe registrski tablici KP 11-46V.

Zasegi vozil

V sredo so policisti v Ankaranu 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila, doma iz Kopra, odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola. Ker omenjeni ne poseduje vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, zanj pa sledi obdolžilni predlog.

Pridržanja

V sredo ponoči so policisti v Kopru ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Bosne in Hercegovine. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,96 mg/l alkohola. Tujca so pridržali in je bil v četrtek z obdolžilnim predlogom priveden na Okrajno sodišče Koper.

V četrtek zjutraj so policisti v Portorožu ustavili 48-letnega voznika kolesa z motorjem doma iz Pirana, ki mu je bil prav tako odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 mg/l alkohola. Zanj so odredili pridržanje, napisan bo obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od srede od 6.00 do danes do 6.00 obravnavali 34 oseb, in sicer: 25 v ilirskobistriški, osem v kozinski in eno osebo v koprski enoti. Dve osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito, ena oseba pa je nastanjena v Centru za odstranjevanje tujcev. Ena oseba je že bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom, ostalih 30 bo vračanih tekom današnjega dne. Med prijetimi osebami jih je imelo 31 afganistansko državljanstvo, dve egipčansko in ena pakistansko.

V zadnjih 24 urah koprske policiste poklicali 530-krat

Policisti PU Koper so v zadnjih 48 urah intervenirali v 122 primerih in na številko 113 prejeli 530 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve prometni nesreči, v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, šest tatvin in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali trinajstkrat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija