PRETRESLJIVO: Dveletni punčki pes odgriznil prst!

Kronika

Reševalci niso želeli posredovati, ker njeno življenje ni bilo ogroženo.

Družina male Kristine Ćirić iz Beograda si bo včerajšnji dan za vedno zapomnila zaradi dogodka, ki je prijetno popoldne spremenil v pravo dramo. Celotna drama se je začela včeraj okoli 13. ure v Krnjači, soseski v predmestju Beograda. Kristina se je sprehajala z mamo, ko se je približala psu, da bi ga pobožala, ne sluteč, kaj se bo zgodilo. Pes je planil na otroka in jo ugriznil v prst na desni roki tako surovo, da je ni hotel izpustiti, dokler ji ni odgriznil celega prsta.  

Deklica je v bolnišnici, njeno življenje ni ogroženo, a je poleg izgube prsta doživela tudi veliko travmo zaradi bolečine. "Bil je dobesedno boj s psom, ki je grizel in mojimi bratranci, da bi jo izvlekli iz njegovih čeljusti," je povedala teta male Kristine.

Dramo so povečali še reševalci, ki niso želeli priti na kraj dogodka, temveč so družino napotili v zdravstveni dom, kjer so jim nudili prvo pomoč ter nesrečnega otroka takoj prepeljali na otroško kirurgijo na operacijo prsta. Žal presaditev prsta ni bila mogoča.

"Okolica nam je pomagala iskati prst, žal pa ga je pojedel krvoločni pes, tako da presaditev ni bila mogoča, deklici je na roki ostal le koren prsta," je povedala otrokova teta. "Na srečo je deklica zdaj stabilna, njeno življenje ni bilo nikoli ogroženo, a to ne zmanjša dejstva, da je invalidna," je dodala.

Meščani Beograda so ogorčeni, saj bi se tak dogodek lahko preprečil, glede na to, da pristojne že leta rotijo, naj rešijo problem velikega števila zapuščenih psov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija