PRETRESLJIV VIDEO: Veterinarji pokazali posledice nerednega umivanja zob pri psih (VIDEO)

Svet

Kako pogosto umivate zobe svojemu psu? Če ob tem vprašanju skomignete z rameni, si morate ogledati ta video posnetek.

Na TikTok profilu veterinarskih tehnikov Petra in Jayceeja se je pojavil viralni video, na katerem 11-letnemu psu odstranjujeta dlako in hrano z zob. Video je dosegel že 3,9 milijona ogledov in zbral 1500 komentarjev. Nekateri so izrazili presenečenje, da si morajo psi sploh umivati ​​zobe, drugi pa so ogorčeni, da lastniki ne skrbijo za zobno higieno svojih ljubljenčkov.

"Čas je, da uvedemo obvezni tečaj za lastnike hišnih ljubljenčkov," je zapisala ena oseba.

"To je brutalno," je rekel drugi. "Pse imam že 60 let in še nikoli nisem videl česa podobnega," je dodal tretji.

Po mnenju strokovnjakov je bolezen dlesni ena najpogostejših in prizadene pse, pri čemer poročajo o vsaj 80-odstotni razširjenosti pri psih, starejših od treh let, poroča Newsweek. Po izvedbi raziskave med 65.000 lastniki psov je bilo ugotovljeno, da je vsak četrti "izkusil težave pri pregledu pasjih zob", večinoma zato, ker njihovi psi niso sodelovali. 

@vet_techs_pj Do you brush your dogs teeth? I’m removing impacted hair and food from this 11 yr old dogs teeth. #vet #vetmed #vettech #dog #dogs #dogsoftiktok #teeth #dental #fyp #fy #fypシ #medical #vetlife #vettechlife #clean #educate #pet #hair #veterinarian #learn #satisfying #interesting ♬ Paris - Else

Ugotovljeno je bilo tudi, da je imel eden od 12 psov težave z boleznijo dlesni. Raziskovalci so zaključili, da rezultati "poudarjajo potrebo po rutinski strokovni oceni parodontalnega zdravja, pa tudi po izobraževanju lastnikov psov in usposabljanju psov za sprejemanje postopkov zobozdravstvene oskrbe."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  23 .05. 2022 ob  09: 51
Se ne bi raje vprašali kako pa so psi preživeli vse do sedaj. Tako je, nehajte jim dajat to sranje od raznih vrst "vrhunskih" briketov in drugega, pa bo. Na mesu ni še noben imel slabe zobe. Brez ščetkanja.
vseved |  23 .05. 2022 ob  08: 21
Lastniki še sebi ne umivajo zob, pa jih bojo psu!
Kush |  23 .05. 2022 ob  07: 38
Tu ni videt nic brutalnega! Ima ogromno dlak in zobnega kamna to je res ampak drugega ni nic narobe!

Vsaj videt ni