PRETRESLJIV PRIZOR: Nagneteni so bil v kartonskih škatlah brez hrane in vode (FOTO)

Kronika

Novomeški policisti so 7. marca na mejnem prehodu Obrežje ustavili Romunko, ki je v prtljažniku kombija prevažala enajst pasjih mladičev, nagnetenih v kartonskih škatlah brez hrane in vode. O najdbi so obvestili veterinarsko inšpekcijo, ki je odredila odvzem živali in zoper tihotapce uvedla prekrškovni postopek.

Romunka je bila s sopotnikom namenjena v Italijo, a sta ji načrte z mladiči na Obrežju prekrižala policija in veterinarska inšpektorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ta je odredila, da se mladiče odvzame in odpelje v zavetišče veterinarske bolnišnice v Brežice.

Tam zanje lepo skrbijo in so trenutno v karanteni, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Dva samčka in ena samička imata pasemske značilnosti jazbečarja, šest samčkov in dve samički pa pasemske značilnosti pudlja.

Ob odvzemu so bili mladiči stari le nekaj tednov ter prešibki za zahtevno in dolgo pot. V veterinarski bolnišnici skrbijo, da se dobro počutijo, zagotavljajo jim občutek varnosti in poskušajo kar najbolj zmanjšati posledice prezgodnjega odvzema od pasje mame, so še zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  21 .03. 2024 ob  07: 23
vse njihove pasje iztrebke bi ji nagnetila v usta,baba pokvarjena brezsrčna