PRETRESLJIV POSNETEK NAPADA, ŠE BOLJ VZNEMIRJA STAROST NAPADALCA: Mladoletnik brutalno pretepel 44-letnika (FOTO, VIDEO)

Kronika

V noči iz sobote na nedeljo je bil v enem izmed stanovanj v Županji na Hrvaškem brutalno pretepen D.Ž. S težkimi telesnimi poškodbami so ga prepeljali v KBC Osijek. Po družbenih omrežjih je kmalu zaokrožil pretresljiv videoposnetek napada, še bolj vznemirljiv pa je podatek, da je bil napadalec mladoletnik.

Kot poroča Večernji list, je bil brutalno pretepen domačin v štiridesetih letih, ki ne dela in živi sam. Domačini, s katerimi so govorili, pravijo, da so ga pogosto videli, kako hodi po mestu brez vsakršnega cilja.

Razlog za brutalno nasilje ostaja neznan, je pa na videoposnetku, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi, videti mladeniča, ki naj bi bil prav tako iz Županje, kako pretepa omenjenega D.Ž. Slednji okrvavljen leži na tleh, kri pa je bila tako na parketu kot tudi na steni.

Nasilnik ga v nekem trenutku brcne v glavo, sliši pa se samo njegov glas: "Odgovori, odgovori!" V prostoru je prisotna tudi druga oseba, ki je dogajanje posnela z mobilnim telefonom. Po besedah domačinov sta oba stara znanca policije. Pretepenega sta nato še vrgla po stopnicah, kjer so ga našli občani ter poklicali policijo in rešilca.

Po neuradnih informacijah naj bi 44-letni D.Ž. utrpel hude telesne poškodbe in naj bi imel več zlomov – zlomljene zob, zlomljeno čeljust in ličnico ter zlomljena rebra.

BONUS VIDEO: Posebnosti istrskega narečja; veste kaj je železnica in kaj so hlače?

Storilci naj bi bili pridržani in so v preiskovalnem priporu. "Policisti Vukovarsko-Srijemske policijske uprave so opravili kazensko preiskavo zoper starejšega mladoletnika iz Županje zaradi suma storitve kaznivega dejanja huda telesna poškodba na škodo 44-letnega moškega iz Županje," so sporočili iz policije.

S kazensko preiskavo, opravljeno v navzočnosti staršev in branilcev je bilo ugotovljeno, da je mladoletnik 16. aprila okoli 23.30 v stanovanju, kjer živi, zadal več udarcev z rokami in nogami po glavi in drugih delih telesa 44-letniku in ga pri tem hudo telesno poškodoval.

"Policisti so zoper osumljenca mladoletnika vložili kazensko ovadbo na pristojno državno odvetništvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe in ga predali priporskemu nadzorniku PU Vukovarsko-srijemske," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija