PRETKANA TAKTIKA ITALIJANOV? Zasegli za več kot 100 milijonov evrov droge!

Kronika

Italijanski cariniki so danes sporočili, da so v sodelovanju s kosovskimi in albanskimi oblastmi zasegli čez 400 kilogramov kokaina iz Južne Amerike, ki naj bi bil namenjen na Kosovo.

Skupno tržno vrednost zasežene droge ocenjujejo na več kot 100 milijonov evrov. Pošiljko so odkrili v pristanišču Gioia Tauro v pokrajini Kalabrija na jugu Italije.

Kokain je bil skrit v zabojniku, ki je prišel iz Santosa v Braziliji, v njem pa naj bi bil uradno piščanec, je v izjavi zapisala italijanska finančna policija.

Italijanske oblasti so kljub odkritju pustile, da zabojnik nadaljuje svojo pot do cilja v kosovskem mestu Lipljan. Italijanske, albanske in kosovske oblasti so nato v povezavi s to pošiljko aretirale 25 ljudi, sedem pa jih je obtoženih mednarodne preprodaje drog.

Italija je znana kot središče nezakonite trgovine z drogami, mafijska organizacija Ndrangheta, ki deluje v Kalabriji, pa nadzoruje večino uvoza kokaina v Evropo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  18 .05. 2021 ob  14: 10
Tudi najbolj zabitemu cariniku je jasno, da nekaj hudo smrdi, če je v carinski deklaraciji navedeno, da je v zabojniku piščanec. En sam bogi piščanec. Ne rečem, da bi jih bilo par tisoč. Ampak en sam? Kdo drugi kot mafija bi najel zabojnik za enega ptiča?