PRETEP NA MEJI ZARADI KORONA TESTA: Policist napadel tujega državljana in mu razbil telefon (VIDEO)

Svet

Na mejnem prehodu Bosanski Brod se je včeraj okoli 12. ure zgodil incident, v katerem so bili udeleženi tamkajšnji policisti in švicarski državljan. Do fizičnega in verbalnega nasilja s strani policistov naj bi prišlo, ker tuji državljan ni upošteval navodila, da naj dogajanja ne snema.

V zvezi s primerom je bil seznanjen tudi glavni direktor mejne policije Bosne in Hercegovine Svevlad Hoffman, ki je za Radiosarajevo potrdil, da je do omenjenega dogodka zares prišlo in da je preiskava že v teku. Povedal je še: "Za ta dogodek je odgovoren urad za poklicne standarde in notranji nadzor. Medtem ko preučujemo vse okoliščine tega nesrečnega dogodka, je prezgodaj, da bi karkoli komentirali."

Glede na pisanje Crne Hronike naj bi šlo za Borcha Stojanova, ki je v Bosni želel obiskati svojo sestro in njenega moža. Stojanov ni bil seznanjen z vsemi navodili in pogoji za vstop v Bosno in Hercegovino in tako pri sebi ni imel rezultata testiranja na covid-19.

Njegovi sorodniki so v izjavi povedali, da je ob prehodu meje policista vprašal, kje bi lahko test vseeno opravil, ta pa se je na njegovo vprašanje odzval z žaljivkami in vpitjem.

Na posnetku je razvidno, kako Stojanova odriva več pripadnikov mejne policije in kako mu iz rok poskušajo vzeti mobilnik. Slišati je mogoče tudi klice na pomoč. K snemanju je pozval tudi preostale prisotne na mejnem prehodu, vendar si nihče izmed njih dogodka ni upal posneti.

Stojanov je bil še istega dne zaslišan na policijski postaji, kjer naj ne bi prejel nobene kazni ali prekrškovnega naloga.

Stojanova družina pa medtem že napoveduje tožbo policiji, saj je v incidentu prišlo do telesnih poškodb Stojanova, povzročena pa je bila tudi materialna škoda zaradi poškodovanega mobilnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  17 .06. 2021 ob  17: 57
to je meni malo sumljivo,zakaj ne dovolijo snemanje ,če delaš vse po pravilih? mar kaj prikrivajo?ok ne rabi snemat obraz ma drugo se mi ne zdi sporno kot recimo pogovor itd.