PRETEP, KRIČANJE, ZMERJANJE IN POSKUS TATVINE: V Kopru vsi povprek žalili policiste

Kronika

Včeraj ob 18.40 so policiste poklicali iz ene od koprskih trgovin, kjer je varnostnik prijel osebi pri tatvini artiklov. Policisti so ugotovili identiteto Koprčana in državljanke Nemčije. Oba sta bila pod vplivom alkohola ter sta policiste žalila in zmerjala. Policija je oba pridržala.

Fotografiji sta simbolični.

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje tatvine. Obema sledi tudi plačilni nalog za več kršitev zakona o javnem redu in miru, zakonu o nalezljivih boleznih, zakonu o zasebnem varovanju, državljanki Nemčije pa tudi po zakonu o tujcih, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Nekoliko prej, ob 18. uri, sta se v Kopru stepla dva 38-let stara moška, oba pod vplivom alkohola. Po prihodu policistov na kraj sta se umirila, zatem pa je eden od njiju pričel žaliti in zmerjati policiste. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 177 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v šestih primerih.

V Ankaranu je nekdo s parkiranega osebnega avtomobila ukradel prtljažnik za kolesa, z montirano tretjo registrsko tablico. Škode je za 800 evrov. Prav tako v Ankaranu je nekdo s parkiranega vozila ukradel strešni kovček Thule, črne barve, vreden 600 evrov.

Ob 14.40 je bila prometna nesreča na cesti med Razdrtim in Postojno. 57-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo 42-letne voznice. Alkotest je povzročitelju pokazal 0,68 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija