PRESTREŽENA NA FERNETIČIH: Romunka s 6-letnim sinom v ukradenem terencu (FOTO)

Kronika

Na kontrolni točki na Fernetičih so koprski policisti 13. septembra letos preverjali 35-letno Romunko, ki ima stalno prebivališče prijavljeno v Avstriji. V Slovenijo je vstopila iz Italije, z njo je bil 6-letni sin. Preverba vozila je pokazala, da je bilo ukradeno.

Romunka je iz Italije v Slovenijo vstopila na Fernetičih, kjer imajo policisti kontrolno točko. Ker so posumili, da so identifikacijske oznake vozila ponarejene, so nadaljnji postopek prevzeli koprski kriminalisti.

Dejansko se je izkazalo, da je imelo vozilo znamke Land Rover – Range Rover EVOQUE, italijanskih registrskih oznak, ponarejeno številko šasije in nepripadajoči registrski tablici.

Policija je vozilo skupaj z listinami zasegla. Gre za avtomobil, vreden 25.000 evrov, ki je bil v drugi polovici lanskega leta ukraden na območju Neaplja in bo vrnjen italijanskemu lastniku, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper. 

Koprski policisti so o najdbi obvestili italijanske kolege. Zoper voznico pa je bila na koprsko tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin in prikrivanja.

Konkreten primer je dokaz, da je Slovenija kljub omejitvam povezanim z epidemijo še vedno območje prek katerega iz srednje in zahodne Evrope, po tako imenovani 'balkanski poti', proti jugovzhodni Evropi poteka tranzit ukradenih vozil, še pravijo na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija