PRESTRAŠEN KLIC IZ LEKARNE V PIVKI: Odvisnik grozil farmacevtki in zahteval tablete

Kronika

V petek ob 15.59 so iz lekarne v Pivki poklicali policiste, ker je zaposleno napadel odvisnik od prepovedanih drog, so sporočili s koprske policijske uprave. Grozil je in zahteval, da mu izda zdravila na recept. Ker se je zbala za svoje življenje, mu je izročila 12 tablet Rivotril. Pred prihodom policistov je storilec že pobegnil. 32-letnega osumljenca so izsledili doma, na Razdrtem. Sledi mu kazenska ovadba za rop.

Vse fotografije so simbolične. 

Na mejni prehod Starod je v petek ob 10. uri s tovornjakom pripotoval 39-letni državljan BiH, da bi izstopil iz Slovenije. Pri mejni kontroli so policisti ugotovili, da je z namenom, da bi se izognil kršitvi omejitve tranzitnega prometa (skrajšal pot potovanja, privarčeval pri gorivu in plačilu cestnine) sam izpolnil CMR obrazec, s katerim je lažno prikazal, da bo del natovorjenega blaga iztovoril v Splitsko-dalmatinski županiji. Med dokumentacijo je bil najden še drugi CMR za isto blago, ki se bo raztovarjalo v BiH. Dokumenti so bili zaseženi, vozniku pa sledi kazenska ovadba.

V petek popoldan so policisti v Portorožu ustavili 42-letnega voznika skuterja iz Pirana. Zaradi suma, da presega dovoljeno tovarniško hitrost, je bil odrejen izredni tehnični pregled in ugotovljena kršitev. Skuter so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, premetal vse prostore, ukradel pa ni nič.

V petek popoldan je moški poklical policiste in povedal, da je pravkar na parkirišču v Luciji nekdo trčil v njegovo vozilo ter odpeljal. Policisti so izsledili 56-letnega državljana Črne gore. V postopku je bilo ugotovljeno, da je na osebnem avtomobilu registracija, ki je potekla 11. avgusta 2019, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,63 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter napisan obdolžilni predlog.

V Luciji je v petek 53-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja prometnega znaka zapeljala na cesto, vanjo pa je trčil 74-letni kolesar, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23. uri so policisti v Planini zasegli motorno kolo 19-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 1.55 so policisti v Izoli ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici je nekdo na osebnem vozilu domačina predrl vse štiri pnevmatike in odtrgal oba brisalca vetrobranskega stekla.

Pri Semedeli je nekdo na lastniški parceli porezal tri hraste in jih ukradel, s tem pa lastnike oškodoval za 2000 evrov.

V soboto ob 19.50 so na Kozini policisti ustavili osebni avto, ki ga je vozila 44-letna Koprčanka. Opravljen alkotest je bil negativen, hitri test na prepovedane droge pa pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21. uri so imeli policisti v Portorožu v postopku 30-letnega vznika tovornega vozila z Bleda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,77 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in napisan obdolžilni predlog.

Takoj zatem so v Izoli ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Alkotest mu je pokazal 1,5 mg/l. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.40 so na počivališču Ravne ustavili še 27-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil alkotest negativen, hitri test za prepovedane droge pa pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 2.40 so policisti v Žusterni ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila iz Gornje Radgone. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.61 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj ob 4.55 so poklicali policiste iz enega od izolskih lokalov, kjer naj bi dekle kričalo pred vhodom in mahalo s stolom. Policisti so na kraju našli 40-letno žensko iz Portoroža, pod močnim vplivom alkohola. Na terasi je razmetavala stole in kričala. Ker ni upoštevala odredb policistov, so jo pridržali in ji izdali plačilni nalog.

V Jagodju je nekdo vlomil v prodajalno in odensel večjo količino cigaret. Policisti zbirajo informacije.

V Kopru so policisti včeraj ob 16.30 ustavili 35-letnega voznika neregistriranega skuterja Piaggio fly 50. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,67 mg/l. Sledi enotni obdolžilni predlog.

Sinoči so na Šmarski cesti v Kopru policisti ustavili 79-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,78 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Sicer so policisti PU Koper v zadnjem vikendu intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 543 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno nesrečo z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in sedem tatvin ter rop. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 24-krat. Obravnavali so tudi nasilje v družini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija