PREREŠETALI HIŠO NEKDANJEGA VRATARJA PRIMORSKEGA NOGOMETNEGA KLUBA: "To je bila vojna!"

Kronika

Nekdanji vratar slovenskih nogometnih klubov, 44-letni Dino Lalič, je bil tarča napada iz avtomatske puške, poročajo hrvaški mediji. V noči na torek in nato še v noči na sredo je neznanec iz polavtomatske puške streljal v družinsko hišo Laličevih v Makarski. Lalič je bil vratar Ajdovskega Primorja, Triglava, Rudarja in mlade slovenske reprezentance. Solastnik hiše v Makarski je Laličev oče.

"Ali sem slišal strele?! To je bila vojna in zagotovo niso streljali s pištolo, temveč z nečim močnejšim, mogoče z ostrostrelskim orožjem ali kalašnikom. Vendar je šlo za posamezne strele, ne rafale. Z naboji so prestreljene žaluzije in stekla na oknih, oprema in okvirji na vratih. Prvo noč so streljali okoli enih ponoči, izstrelili so šest do sedem nabojev, naslednjo noč pa okoli 2.30, izstrelili so 12 ali 13 nabojev. Streljali so iz gozda, oddaljenega pet metrov od hiše, kjer je policija pregledovala teren," je za Slobodno Dlamacijo povedal domačin, ki želi ostati anonimen.

Kot poročajo hrvaški mediji so neznanci prerešetali nadstropje hiše v centru Makarske ob hotelu Miramare na Obali kralja Tomislava in sicer, v noči na 12. marec in nato še v noči na 13. marec, ko je pihala orkanska burja. Po prvih podatkih policistov naj bi streljali s polavtomatsko puško v predel hiše, v katerem nihče ne živi. Dino Lalič je takoj v sredo prispel v Makarsko iz Slovenije in opravil pogovor na policiji.

Čez zimo v hiši ne živi nihče, vsake toliko jo pride očistit Dinova teta, ki je ob prihodu na kraj doživela šok in zadevo prijavila policiji. Lalič naj bi v hišo prihajal zgolj na počitnice.

Kot je še povedal anonimni domačin: "Nihče od nas nič ni videl, smo pa slišali. Rekli smo, ne prižigaj luči in pokrij se z blazino čez glavo. Zagotovo gre za opozorilo, za kakšno in za kaj, pa nihče ne ve, lahko samo ugibamo, ali je imel konflikt s kom iz Makarske. Prvo noč smo mislili, da kdo preizkuša orožje, vendar nihče ni vedel, da streljajo pet metrov od naših hiš. Vedeli so, kdaj streljati, v temi in ob slabem vremenu, da ni bilo mimoidočih. Kaj je to, kar je prišlo v Makarsko, da te ubije na ulici ne krivega ne dolžnega. Zagotovo niso hiše prerešetali zaradi afere 'offside', ker bi sicer streljali v Sloveniji, ne pa v Makarski."

Nekdanji slovenski nogometaš je novinarjem povedal, da ne ve, kdo bi lahko streljal na njegovo hišo, ker ne živi v Makarski, prav tako ni povezan s tem dalmatinskim mestom. "Morda se je nekdo igral in je preizkusil orožje, ali so hišo napadli veliki komarji," je dejal za splitski časnik.

Dino Lalič: "Morda se je kdo igral in preizkušal orožje, ali pa so napadli veliki komarji. Za vse morate vprašati policijo, oni preiskujejo, mi ne smemo nič govoriti. Ne vem, kdo je to naredil, ne živim tukaj in nimam z nikomer in ničemer nikakršne zveze v Makarski."

Lalič je na Hrvaškem znan zaradi vpletenosti v afero Offside, v kateri so hrvaški preiskovalci leta 2010 razkrili mrežo 22 prirejevalcev izidov nogometnih tekem, ki so na ta način ilegalno služili na stavnicah.

Lalič je bil eden od treh organizatorjev goljufij skupaj s slovenskim kolegom Admirjem Suljićem in nekdanjim trenerjem mladinskih moštev v zagrebškem klubu Dinamo Vinkom Šako. Po dogovoru s hrvaškim tožilstvom je bila trojica obsojena na leto in pol zapora, skupaj pa so vrnili približno milijon evrov nezakonitega zaslužka, je še spomnil splitski časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija