PREPREČITI VNOS VIRUSA Z MORJA JE IZREDNO POMEMBNO ZA LUKO KOPER: Predsednik Pahor obiskal tri obalne občine (FOTO)

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Koper, Izolo in Ankaran in se sestal s štabom civilne zaščite za Obalno regijo. Sogovorniki so izpostavili izjemno sodelovanje in poudarili, da po zaključku epidemije covida-19 ne smemo pozabiti na vse službe in kritično infrastrukturo, so sporočili iz Pahorjevega urada.

Pahorja so v Kopru sprejeli tamkajšnji župan Aleš Bržan, poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan in poveljnik civilne zaščite za Obalno regijo Zvezdan Božič. Predsednik republike se je ob tem seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu koronavirusne bolezni na tem območju.

Pahor je obiskal tudi center za nadzor prometa in upravljanja v kriznih situacijah uprave za pomorstvo. Sprejel ga je direktor uprave Jadran Klinec in ga seznanil z delovanjem centra v kriznih situacijah. Zaposleni so predsedniku republike predstavili sprejete ukrepe, s katerimi si nenehno prizadevajo preprečiti vnos virusa z morja, kar je izjemno pomembno za nemoteno delovanje Luke Koper, so navedli v predsednikovem uradu.

V izolski bolnišnici sta Pahorja sprejela tamkajšnji župan Danilo Markočič in direktor bolnišnice Radivoj Nardin. Predsednik republike si je ogledal pravkar odprto novo dejavnost radiologije, urgentni center in heliport. Srečal se je z zdravstvenim osebjem in se zahvalil za njihovo požrtvovalno in profesionalno delo.

Obisk je sklenil v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič v Ankaranu, kjer mu je direktorica centra Tatjana Popović predstavila delovanje v času epidemije.

V izjavi za medije je Pahor izpostavil, kako dragocene informacije so zanj ocena stanja, ugotovitev problemov in perspektiva njihovega reševanja, s katerimi ga seznanijo članice in člani štabov civilne zaščite.

Dotaknil se je tudi aktualnih političnih razmer in ocenil, da problem političnih razhajanj ostaja kljub nedavnemu glasovanju o konstruktivni nezaupnici. "V korist vseh je, da v prihodnjih tednih poskušamo poiskati pripravljenost za pogovor, saj takšno razhajanje političnih duhov do volitev ni vzdržno," je povedal.

Zato si bo prihodnji teden, ko se bo z njim sestalo sedem voditeljev parlamentarnih strank, prizadeval tudi za soglasje o reševanju najnujnejših pomanjkljivosti javnega zdravstvenega sistema in zdravstvene nege.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  18 .02. 2021 ob  08: 22
Prsednik je obiskal tri Istrska mesta ter odšel domov.
galeb |  18 .02. 2021 ob  07: 24
@kokodek
Hahahaha, kratko, jedrnato..... zadetek v polno!
kokodek |  17 .02. 2021 ob  16: 31
11
vsi smo srečni, ker je prejel dragocene informacije, še bolj smo srečni, ker podpira marešalota